Nypressat

Nypressat efter en löprunda. Tog mig ut till ett favoritspår och vad jag är förälskad i löpning just nu. Mitt knä är som det skall vara och ingen kan vara lyckligare än jag för det.
/L

samboliv.

man måste verkligen ha karaktär för att vara sambo.
det är tusen gånger mysigare att gosa i soffan än gymma.
och när ens käraste vill köpa kebabrulle på en onsdag och dricka öl
är det väldigt svårt att inte ge med sig.
därför blev det en komprimiss igår.
har inte kommit iväg så mycket jag hade velat till gymmet denna veckan.
men idag började M jobba på sitt gamla jobb igen
vilket kommer ge mig en del lediga förmiddagar.
å andra sidan har jag själv jobbat väldigt mycket denna veckan
så all min lediga tid har egentligen gått åt att återhämta mig och
samla krafter inför nästa arbetspass och laga mat ungefär.
men nästa vecka är förhållandevis lugn och då kommer jag
försöka få in två träningspass och ett simpass på badhuset!!

puss/C

en favorit.

förra veckan gjorde jag en av mina vardagsfavoriter, pasta med kräftskärtar. det är supergott och går jättejättesnabbt och slänga ihop. såhär gör man:


koka pastan, just denna dagen blev det färsk pasta och den kokade jag
i två minuter alltså lite mindre än vad som stod på paketet eftersom
pastan fortsätter tillagas i såsen sedan.

medans pastan rinner av i durkslaget kan man hacka lite lök, jag tog dessa
men vilka lökar som helst går bra egentligen har jag märkt.
stek de i lite olja i samma kastrull tills de är mjuka men inte fått färg.

tillbaka med pastan i kastrullen, sedan i med lite cream fresh och
kräftskärtar som man hällt bort laken på. salta och peppra och i med
de kryddor som du själv tycker om, har man färska är det att föredra.

sedan kan man göra en liten sallad till och äta opp det,
smaklig måltid!

/C

Om LCHF

Jo, så här kan jag säga om LCHF...Hur bra som helst för att bli kvitt sockret. Min käraste och jag åt enligt LCHF i fyra dagar men slutade därefter. Hade jag ätit enligt LCHF under en längre period hade jag vunnit över sockertet men kände att 3 kilo viktnedgång under fyra dagar inte skulle få bli ännu mer. En perfekt "diet" för de som vill gå ner snabbt i vikt. Jag tycker att du kan testa den i en vecka C för att se om det passar dig! Passa dig för att slöa till dig i soffan... (Haha!) En sambo som är glad, pigg och lycklig är en så mycket bättre sambo än någon som är orkeslös, trött och gnällig.
/L

Mellanmål

Laddar med smoothie (jordgubbar banan yoghurt solrosfrön pumpafrön) och vattenmelon. Powerwalk och bodypump står på schemat. Så fruktansvärt träningssugen!
/L

hur går det föresten?

Kom och tänka på det L, hur går det med LCHF grejen eller vad det nu hette. Det där mycket fett inget sockerprylen? Känner du av någon skillnad?

Släkt känner jag mig rätt omotiverad för tillfället, vill bara ligga i soffan och gosa med min fästman hela dagarna och inte springa på gym helt själv. Killen är sjuk med men när han mår bättre skall han oxå köpa gymkort och bli min PT! Det kommer bli fruktansvärt bra. Har fortfarande en liten mage som skall bort innan bikinin skall på. :-) kram /C

Påskmys.

känner ett stygn av dåligt samvete för jag vart så dålig på att uppdatera, men vad gör det egentligen när ens livskamrat kommer hem efter nästan fyra månader till sjöss. den jäveln vann vår tävling vem som kan gå ner mest och ser superhälsosam och fin ut. eller så är det bara jag som är så fruktansvärt glad över att han är hemma. mihipp ^_^

Skärtorstagen spenderade jag innuti en påskkycklingdräkt (ja vad gör man inte för pengar) svettades nog bort ett å annat kilo där kan jag tro för det var riktigt riktigt varmt.

Min mage är helt uppblåst efter all grädd/majonäsbaserad mat som vi ätit utav i helgen, åt dock rätt sparsamma mängder i "påskmiddagmått" mätt! Idag blir det sallad till middag, skall slänga ihop den nu med en gång för bussen går om bara en liten stund. ha det fint.


och Glad Påsk!! /C


On the way home

På väg hem från Bohuslän. Promenad på klipporna. Grillning. Vila på gräset. Gå på bryggan. Se ut över havet.
Vissa frestades av att bada i havet. Andra satt på bryggan.
/L

Glad påsk. Påskafton. Trevligt sällskap. ...

Glad påsk. Påskafton. Trevligt sällskap. God mat. Gött vin. 23 grader i kvällssolen och kyssar. Livet kunde inte varit bättre just nu.


Apropå påskägg


Råd och röns test: Det här innehåller ditt godis

Skumsvampar: Innehåller inte mindre än fyra olika sorters socker, som ligger som på ett pärlband efter varandra högst upp i ingredienslistan; socker, glukosfruktossirap, glukossirap och invertsockersirap. Innehåller dessutom gelatin från svin, färgämne och ett kontroversiellt ytbehandlingsmedel, karnaubavax, som du kan läsa mer om i Råd & Rön 1/2011.

 

Sura Bubbliz: Innehåller glukossirap, socker, vatten och gelatin från svin. Även denna godisbit är färgad med E 120. Surheten kommer från citronsyra, E 330, ett ämne som är helt ofarligt. Kanske kan det vara spännande att veta att det framställs genom att till exempel melass eller glukos jäses med mögelsvampar.

 

Bumlingar blåbär: De syrligt söta bumlingarna innehåller förutom socker och citronsyra även bikarbonat (samma ingrediens som finns i vanligt bakpulver), salt och aromer. Dessutom är den en färgcocktail av E120 (karminsyra), E131 (patentblått, som inte har några kända hälsoeffekter men som är förbjudet i Australien och Nya Zeeland), E153 (vegetabiliskt kol) och E162 (rödbetsrött).

 

Pepparflaska lakrits: Förutom socker och majsstärkelse innehåller den här lakritssorten även salmiak och lakritspulver, naturidentiska aromer och färgämnet E 153. Eftersom lakrits kan påverka saltbalansen i kroppen bör personer med högt blodtryck undvika att äta alltför mycket lakrits.

 

Choklad: Det mest populära godiset i Sverige. Tyvärr innehåller mjölkchokladen bland plockgodiset sällan särskilt mycket choklad. Främsta ingrediensen är fortfarande socker, och därefter kommer fett. I många sorter är fettet inte av särskilt bra kvalitet, ofta mättat fett och palmolja.

 

Naturgodis: Yoghurtdragerad frukt och nötter låter nyttigare än vanligt godis, men det är bara skenbart. ”Yoghurten” är vit choklad som smaksatts med yoghurtarom.

 

Ferraribilar: Här kommer gelatinet från nötkreatur, och för den röda färgen har färgämnet E 120 (karminsyra) smugit sig in. Det är ett extrakt från torkade honor av kochenillsköldlusen. Ämnet har rapporterats orsaka allergiska reaktioner som anafylaktisk chock, nässelfeber, astma och svullnader. Nästan allt rosa, rött eller lila godis innehåller detta färgämne.

 

Källa: Annika Berge, Råd & Rön

Jag råkade surfa in på aftonbladet.se. Shit!
/L

Favorite weekend

Påsk är min absoluta favorithögtid med många lediga dagar under årets bästa högtid. Med sommaren framför oss och anledning att äta ännu mer godis är ju två fantastiska anledningar bara det. Jag har spenderat dagen med min familj ute på landet tillsammans med en av mina bästa vänner. Vi har spelat badminton, strosat längst vattnet och somnat på terassan i solen...
En vy från idag
Med träningsvärk i hela kroppen har jag under hela dagen blivit påmind om mina prestationer under veckan. Avklarat tre löppass och mer kommer det bli! Löpning är riktigt roligt just nu. C, har du inte provat att springa i kvällssolen har du missat något! Det är garanterat endorfinrus!
/L

lagar mat.

heej, tänkte bara kika in och berätta att jag lever.
min fästman kommer hem imorgon kväll efter 3 månader på sjön
så här skall storstädas.
spenderat dagen på stan med mamma och lillasyster.
inte blivit så mycket träning denna veckan, inte alls faktiskt.
det har gått så fort helt plötsligt har det gått över en vecka
sedan jag satte foten på gymmet. ångest.
(simmade ju förra måndan, men ändå)

/C

Min livs utmaning är över

Kanske är lite att ta i att kalla det min livs utmaning men h*elvetsuppgiften som har varit min värsta ovän i  X antal veckor är inskickad. Kan knappt tro att det är sant! Nu fira med promenad. Tänkte fira med godis men it's a BIG no no!
/L

vårmys.

idag var jag och min underbara mor ute på
en aldelles fantastisk 2 timmars promenad tillsammans.
hon går med en rejäl hastighet, och det var både upp och ner.
var helt blöt på ryggen när vi kom hem,
och att det var 20 grader och solsken ute gjorde inte saken värre.
love it.
känns verkligen som våren är här nu.
det är utan tvekan min favoritårstid.
såg både vitsippor och dedär små blå.
det riktigt spritter i mig av lyckorus.

/C


konsten att göra precis ingenting

tagit ledig från i princip allt. det känns bra.
skjuter bort alla jobbiga tankar på måsten
och äter godis brevid min lillasyster.
hon är så fin.
mamma, sigge och jag var ute på en lång underbar
promenad imorse, vi pratade, andades och upplevde vår.
finare finns inte.

imorgon skall jag åka hem,
men först skall jag till svärföräldrarna
skall damsuga bilen och skölja av den
en sista gång innan min kärlek kommer hem
förhoppningsvis på onsdag.
det känns hur jävla svinbra som helst.

/C


Att ändra inställning

I samma stund som Bullets av Rebecca & Fiona spelas kommer jag på att jag måste sluta tycka så synd om mig själv. Nu tar jag mig i kragen; tar tag i det där förbaskade bokslutet för att sedan dansa loss till just Rebecca & Finona som spelar här i staden ikväll. Over and out.
/L


När jag vill göra allt annat än det jag måste

Lite kär lek från min hund C får mig att bita i hop en stund bland siffrorna.
Jag vill göra allt annat än det jag måste göra. Jag drömmer om att ta på mig skorna och ge mig ut på en promenad i skogen. Jag drömmer om att sitta på ett café och bara njuta av att det faktiskt är lördag. Jag drömmer om att krypa ner under täcket för att se en sevärd film.
Om fantastiska 27 dagar är den här fruktansvärda period över. Då är det minsann jag som skall susa fram i skogarna med nya löparskor, sitta på café och äta den största bullen som finns och lägga mig i sängen precis när jag vill för att se den där filmen.
Men nu är det tungt. /L

Svar

C frågar.

"Min svärmor säger att enligt GI innehåller pasta som man kokat dagen innan och som har fått spendera en kall och mysig natt i kylskåpet, den innehåller inga kolhydrater dagen efteråt. är detta sant? och varför är det så isåfall? men den innehåller fortfarande kalorier eller hur är det?"

L svarar.
Det var en intressant fråga C för jag har aldrig hört talats om att det skulle vara på det vistet. Skulle förvåna mig om kolhydrater försvinner så jag tror att det är långt ifrån sant.
C frågar.
"Om man spänner rumpan när man exempelvis diskar eller typ väntar på vagnen får man fast skärt då? eller är det en myt."

L svarar.

Det kan säkert ha sin effekt men det finns så många övningar som är så mycket mer effektiva. Men tanken på att du står och spänner rumpan när du väntar på spårvagnen låter väldigt roligt i sig.



Lördagsfrukost

Min lördagsfrukost. Fullt med järn= jordgubbar och fibrer= banan.
Jag vaknade tidigt efter få timmars sömn. Min dag har jag planerat med studier, löpning och discodans. Dock blir det långt i från löpning eftersom kvällen igår slutade väldigt oväntat. En simpel middag med jobbet slutade med alldeles för mycket gott bubbel. Och shot. Och vin. Och ciderblask. En salig blandning helt enkelt och det får jag lida för idag.
/L

galet trött.

precis kommit hem ifrån nattens arbete. skall äta lite frukost.
köpte fazersurdegsbröd och lördagskorv. mums.
egentligen är jag mest sugen på att sova ett par timmar
men skall jobba 13-18, skall dela ut smakprov - ballerina kladdkaka.
kommer inte bli mycket träning i helgen antagligen,
men mamma lovade en långpromenad imorgon, ser fram emot det!

vad ska ni göra i helgen?
/C


Fråga 2! (att sätta tänderna i)

Om man spänner rumpan när man exempelvis diskar eller typ väntar på vagnen får man fast skärt då? eller är det en myt.

/C


har ni oxå en fråga. vafan passa på och ställa den nu med en gång ni med.
så L får nått och sätta tänderna i :D
fråga vad som helst som rör träning eller kost eller.. ja allt ni kan komma på som snuddar vi de.
lite. :D höhö.
desso klurigare desso bättre.

Fråga 1!

drar ut på härligheterna tänkte jag, för just nu kommer jag bara på en fråga. fråga 1 lyder alltså:
Min svärmor säger att enligt GI innehåller pasta som man kokat dagen innan och som har fått spendera en kall och mysig natt i kylskåpet, den innehåller inga kolhydrater dagen efteråt.
är detta sant? och varför är det så isåfall? men den innehåller fortfarande kalorier ellerhur är det?

nu blev det fler än en fråga, men den räknas som en ändå kan vi säga.
snälla L kan du svara på detta? för det ger mig huvudbryll!

Puss / C


stupad.

har sträckt mitt knä. tror jag gjorde de när jag simmade i måndags. är så trött just nu att jag knappt kommer ihåg vad jag heter, vad det är för dag idag eller vad jag ätit till middag men det är okej. har iallafall fått mig en rejäl träning idag, nämligen tvättat min bil och svärföräldrarnas med. värre än en timma på gymmet, men jag var inte ensam. dom hjälpte ju till såklart, annars hade de inte gått. imorgon är det apt på mitt jobb mellan 13-15.30 och sedan jobbar jag 15.30-8.40. åt så god mat igår, pasta med tonfisk i tomat - en personlig favorit. och det bästa utav allt - det blev en portion över så kan äta den imorgon med! kan slänga upp bild och recept så fort jag får en minut över. lovar så fortsätt klicka in här ibland och se om de hänt nått, nej nu måste jag sova.

/puss C


Ask me

C, fråga mig något! Skriv 5 frågor kring kost/träning så skall jag försöka besvara.

Från paus till icke paus

Jag har saknat att blogga. Dagarna flyger iväg och jag har tagit en paus ifrån det mesta förutom mitt arbete. Jag skall iväg på kvällsfika- blir kvällsmat för mig-  och efter det återkommer jag med en summering av LCHF-dagar, tips om fantastiska promenadskor och pepp till C.

/L

underbara simmning.

simmade med min kompis T idag som äntligen är hemma igen efter två veckor på kryssning. vi simmade ungefär en timma i 50meters bassängen med rätt go fart. sedan åkte vi ner till stan och åt en cecarsallad på kosmos innan vi åkte hem. fin dag. och sjukt sjukt härligt med sol och lite värme idag. underbart. mer sånt. (dock ska de ju bli kallt imorgon, fyfarao) puss/C

efter en lång jobbhelg.

precis kommit hem efter att ha jobbat ett dygn på jobbet.
rätt mör nu. skall göra smoothie till frukost och smörgås med salami brie.
kan inte dricka kaffe för har bara havremjölk hemma och det
klumpar sig när man lägger de i kaffet. ser skitäckligt ut.
visste de egentligen. jobbade ju på ett cafe i tre veckor en gång.

iallafall.
skall möta upp en efterlängtad vän om 1,5 timma ungefär
så skall vi gå och simma tillsammans.
så måste leta upp min nya bikini.
har längtat efter att få sträcka ut benen lite.
är en riktig liten fisk, trivs superb i vann.

hörs senare /C

livsavgörande besked.

sökte precis till högskolan till hösten.
nu är det klart.
känner jag mig själv kommer jag dock vara inne varje dag
fram tills den 15onde och ändra prioriteringarna.
det är ens framtid de närmaste åren och resten av livet
som står på spel ffs.
ser sjukt mycket fram emot att börja plugga igen
(vill bli nått, tjäna pengar, köpa hus, bilda familj ni vet.)
men samtidigt är jag så jävla rädd.
rädd över att inte klara av det, att det inte skall bli rätt.
kanske behöva flytta, förlora kontakten med vänner.
missa massor i nära och käras liv.
känns sig som en misslyckad idiot. ensamheten. utmaningen.

fyfan. spännande och läskigt.
som hotell gasten fast på riktigt.

min fina vän S var här idag, gjorde fläskfile, potatisgratäng, bea och sallad till oss.
och det var GOTT! (det är en av hennes favoriträtter, hade jag vart själv
hade jag nog gjort en vegitarisk cecarsallad igen.. för de är så mums, 
men nu har både L och M tjatat på mig att jag måste äta mer kött.. de har lixx
aldriig hänt förr. så de blev ju skitbra med fläskfile.. dessutom blev de mänger över
så nu har jag inte bara en utan två matlådor i frysen)
 sedan när blev vi sugna på kaka så gick till affären.
då ringer min kära kusin L, och vad full i skratt jag blev. hon lyckas alltid
ringa när jag är på väg att synda. lite creepy faktiskt, som om hon känner de på sig.
haha. till mitt försvar kan jag dock säga att det händer inte ofta,
speciellt inte nu för tiden. har mindskat radikalt på mitt godisintag.
känner inte ens sug längre i den utsträckningen jag gjorde förr. för kanske 3 månader sedan.
skönt tycker jag. åt lite chips med, men det var sådär.
inte heller lika gott och beroendeframkallade som förr så påsen åkte in i skåpet igen.
känns bra som fan.

sedan tycker faktiskt jag att man FÅR äta godis ibland. inte varje dag,
absolut inte, men äter man godis en gång i veckan eller mindre så är det super.
jag funkar så iallafall att om jag förbjuder mig själv att äta choklad en vecka tex,
då är choklad det ENDA det ENDA jag tänker på hela tiden, drömmer om choklad,
vaknar och första tanken är choklad, då måste jag ha choklad och jag äter mer choklad än vanligt ist.
förbjudet får alltså motsatts effekt. om jag istället skiter i alla förbud och måsten så blir
det mycket bättre, det funkar iallafall för mig. men alla äro olika.
så vad som funkar för mig, funkar kanske inte för dig.
och vad som funkar för L kanske inte funkar för mig.
ja ni fattar.


nu - sängen!
för som ni mäker blir de sluddrigare och sluddrigare haha.
älskar och skriva när hjärnan är mos.

/C

Det är dags nu.

Nu är det dax. Jag skall vinna över mitt sockerberoende för hundrationde gången... Socker och jag har den sista perioden haft en osund relation. Jag har så mycket att göra att jag nästan kräks vilket resulterar i socker, inget bloggande och en förkyldningen som vägrar ge med sig. Min kropp skriker efter vila så i helgen kommer jag släppa ALLT som har med arbete och studier att göra. Det blir chilla på lite spa, gå i lite skog och umgås.
Vart jag egentligen ville komma var att jag skall äta efter LCHF-metoden i en vecka eller två för att se om det gör skillnad i mitt suktande efter socker. Jag träffande nämligen en tjej idag som påstod att hennes sockersug är som bortblåst efter bara en vecka med LCHF. Jag gillar egentligen inte att följa så kallade dieter och vill därför inte kalla det diet. Jag kallar det ett sätt att äta.
Så LCHF blir det. Alltså inga kolhydrater utan endast protein och fett. Kan bli spännande. Den största utmaningen för mig är att jag inte får äta någon frukt. Jag tycker det är så roligt att testa hur mat kan påverka kroppen så det här blir ytterligare en testperiod. Kul? Startar redan imorgon. Så det blir äggröra och smör till frukost.
/L

längtar efter en lång simtur.



på söndag kommer min simkompis hem ifrån sin kryssning så snart kan vi åka och simma igen. längtar jättemycket. det finns inget härligare än att simma. klor går bra men mest utav allt längtar jag till havet.

och valhalla har en jättefin 50-meters basäng. mycket härligare än 25 som finns i min födelsestad. blir inte lika crowded och man märker inte att man simmat superlångt även om man har det. nice.

hur många därute föredrar havet framför klor?
eller havet framför insjö?

/C


hemkommen ifrån gymmet.

helt slut i benen, hela kroppen skakar. det känns faktiskt.. rätt härligt.
men hur skall jag kunna gå imorgon?
haha. tog lite bilder med men de får jag lägga in sedan om ni är intresserade.
det var nästan inget folk alls idag, det var härligt.
luktade tom gott där inne :D

såhär såg mitt pass ut:
10 minuter power walk på bandet med 5% lutning (ca 6 i fart, har rätt korta ben)
ca 10 minuter knäböj, utfall och lite andra övningar
20 minuter lyfte jag vikter och tränade vid massa maskiner ex benpress och en
som var superjobbig där man pressade ut benen så insidan lår tränades. puh!
5 min cykel, intervallträning. de var jävligt jobbigt.
sedan 10 minuter på dedär gåbandet med två olika band.
skall ta ett kort nåndag så skall ni få se, det är svinjobbigt.

Pussokram / C

frukostsmoothie

gjorde den goda frukostsmoothin med annanas, mango och banan idag. (finns färdigfrysta portionspåsar på ica).
superekelt och gott.



Nu skall jag palla mig bort till gymmet, skall köra : Ben/rygg och avslutar passet med konditionsträning ca 15 min.

sedan skall jag åka till affären och handa för bästis kommer på middag ikväll och så skall jag handla massa frukt för på lördag skall jag hänga med min lillkusin på idol-audition!!

/C


munsår, fläskläpp och järnsmak i munnen.

rubriken säger allt.

kan ju tillägga att jag är fisk. (L är oxå fisk) 
fiskar hanterar inte motgångar så bra.
de blir väldigt dramatiska och känsliga och de är en perfekt beskrivning
på undertecknad vid skrivandets skull.
hoppas de känns bättre imorgon.
då väntar förhoppningsvis ett gympass.

/C

(edit: googlade "järnsmak i munnen" och då fanns de och läsa massa foruminlägg om att man antagligen var gravid om man hade järnsmak i munnen - jag är inte gravid, det kan jag lova er! L trodde jag ätit för lite kött de senaste och det kan nog stämma. så imorgon blir de fläskfile.. med bea)

Jag glömde

Jag glömde säga att jag längtar efter det här också.



/L

Jag längtar

Jag längtar efter att gå upp på morgonen och göra american pancakes utan att kolla på klockan. Jag längtar efter att gå i skogen utan att stressa. Jag längtar efter att gå hem på fredagen från mitt arbete och känna att nu är det helg. Jag längtar efter att krypa upp i hans famn utan att skruva på mig när jag ser att mina böcker klandrar mig för att de inte är omfamnande av mig. Jag längtar till jag beger mig mot varmare breddgrader för att vila. Helt enkelt är det en dag av längtan.


Så länge lyssnar min längtan och jag på Dante Next to you.

/L

min nya visningsbild på FB

tycker att den var klockren. min humor till 100 %




hur söt?
/C


föresten L, vad tycker du om nya designen nu då?


Middag - Iman Bayildi

Idag provade jag en rätt som jag velat prova i flera veckor. Iman Bayildi hette den och är en turkisk vardagsmat, ungefär som sveriges motsvarighet till snabbmakaroner och stekt falukorv - som jag har förstått det. försökte googla men fick inte fram nån bra info alls. någon som vet?

det går tydligen och göra på tusen olika sätt. tror jag fick just detta receptet ifrån Mr Jimmy Oliver. 
du behöver 1-2 port:

1 stor tomater eller 6 små
1 Aubergine
1 gul lök
2 klyftor vitlök
lite spenat
lite gurkmeja
lite koriander
lite spiskummin
ev. sultanrussin 


stek löken i lite olja

skär auberginen i lagoma bitar och lägg ner i pannan.

när auberginerna fått lite färg och blivit bruna och mjuka la jag i spenat och tomat

sedan la jag lite sallad i botten på en tallrik och skar lite mossarella för jag var sugen på de.

och sådär blev det och det blev jävligt gott faktiskt. lite starkt men gott.
och så blev det sjukt mycket mat så jag orkade inte äta opp allt, men de är okej.

ha en fin kväll allesammans /C


smak av sommar.

igår var jag hemma hos svärföräldrarna och blev bortskämt med god mat. egentligen var vi sugna på att grilla men igår regnade de ute så det fick bli stekpannan så länge. men de blev inte sämre för de. oj så gott. och rotfrukter i ugn till - en personlig favorit. efter maten åt vi memma, det är en finsk efterrätt.. man köper den färdig, den luktar typ tjära och man äter den med ovispad vispgrädde och strösocker. det är lite speciellt och det kommer nog ta yttligare ett tag innan jag kommer lära mig att uppskatta det. kanske när vi åker till finland i maj? 



har ni smakat memma? vad tycker ni? / C

Lunch

efter jag städat lägenheten, svarat på lite mail och tvättat alla nya kläder jag köpte på ullared för ett tags sedan så gjorde jag en förbaskad god sallad med bla spenat, sallad, avokado, pinjenötter, gurka, tomat och givetvis riven parmesan på toppen och lite pesto. så jävla god, jag skulle kunna starta upp ett salladhak bannemej för mina sallader är miljarder gånger godare än alla de jag ätit "ute".



/C


underbar kommentar.

underbara vackra ceca skrev en sån underbart svar. och det var så jävla smart så jag kände att jag måste dela med mig till er alla:

Ja, man går ofta upp när man börjar träna,
mestadels för att det binds vätska i musklerna,
men även självklart för att man bygger muskler oxå
Och som de flesta vet så väger muskler betydligt mycket mer än fett!
Stirra dej inte blind på vågen,
ska du tvunget mäta resultaten så gör det med ett måttband!!!
Men vad spelar egentligen mått/vikt för roll,
man ska ju träna för att MÅ bra, och inte jaga kilon
(Låter kanske lite knepigt att höra sådana kommentarer fån "en sån som jag",
men jag om nån vet att det är allt annat än hälsosamt att stirra sej blind på siffror,
själv har jag inte vägt mej på flera år nu,
och har inga planer på att ställa mej på en våg inom den närmsta framtiden heller!
vikten är inte så viktig som vi vill få den att verka!!!)

kram /Ceca

trött träningkompis.

när jag köpte mitt gymkort så gjorde min kompis det med just för att vi skulle kunna träna tillsammans och sporra varrandra att gå dit osv. vi har nog tränat tillsammans en eller två gånger på tre månader just för att han aldrig kan när jag kan träna och han hela tiden kommer med undanflykter. tråkigt tycker jag. vill inte hänga ut någon, men det hade vart kul med en träningskompis som inte dissar en hela tiden. därför längtar jag tills min sambo kommer hem om ett par veckor, han skulle bara våga dissa mig. hihi.

så en en gång kommer jag besöka gymmet själv idag, vart så uppe i högskoleprovet så blev lite utav den varan förra veckan, idag skall jag köra kondition så länge jag orkar, antagligen kommer de bli detta upplägget:

20 min cross-trainer 
20-25 min löpband med lutning (brukar variera lutning och fart lite under tiden)
10-15 min olika magövningar och armhävningar
stretching.


följer träningschemat som L gjorde åt mig. tycker jag ser resultat men vågen visar inte lika mycket förändring som jag önskar. har hört att man ofta går upp lite när man börjar träna eftersom muskler väger mer än fett, vet dock inte om så är fallet med mig tyvärr. känner mig alltid lite nedlåten när jag stått på en våg - som en rejäl smäll i magen ungefär. hoppas jag att jag någon gång i framtiden skall bli sams med detta. förhoppningsvis redan till sommaren.


typ.

/C

- 8 kg

Nej, inte jag. Men min killes systers kille berättade för mig på middagen igår att han gått ner 8 kg den senaste månaden endast genom att undvika bröd. det är ju helt otroligt, skall med sluta med bröd. synd bara att det är så mumsigt.

skulle ni klara er utan bröd eller?

tog mig friheten...

eller tillfället i akt kanske man kan säga tom nu när jag styr skeppet själv medans L ligger golvad av feberns vassa klor och ändra lite i headern och övriga designen. blev rätt nöjd själv. stilrent, vitt och svenskt. mellanmjölkigt, nice.

hihi, vad tycker ni? bättre innan eller efter?

nu skall jag sova, tvättstugan och gymmet imorgon / C

3april.

regnigt och tråkigt ute idag.
drar mig ut mot svärförälldrarna och låter dem skämma bort mig med middag tror jag bestämt.



där fick ni bild på chokladen jag köpte häromdagen med. god. speciellt om man inte får med pappret när man tar en girig tugga. hihi. puss och kram, hoppas ni får en fin dag / C (rimma de?)

lättnad och feberyrtsamtal.

fick precis ett feberyrt samtal från min kära kusin som låg nerbäddad i sängen och hade 40gradig feber. urchamej. stackars stackars. vi får alla hålla tummarna för att hon snart blir bättre. lovar att hålla tyglarna här sålänge tills allt goes back to normal. :)

lite tips hur man botar feber/förskyldning lyckades jag vaska fram, dels från minnet och dels från random forum online. mer eller mindre bra kanske but still:

Att C-vitamin bomba kroppen fungerar i alla fall för mig men oftast i förebyggande syfte. Ta som tidigare nämts mycket vitlök! Apelsin och andra citrusfrukter är oxå bra. Försök att hålla dig kall och sov mycket! Ta oxå någon treo eller två då bakterier inte gillar acetylsalicylsyra...

när jag var kanske 11-12-13 så var min bästa kompis förskyld så då hade jag hört att vitlök är bra så hon gick hem och proppade i sig en hel vitlök på stående fot och luktade vitlök i en vecka utan att förskyldningen släppte för fem öre. men om man äter mat med vitlök i borde de vara bättre. dock vet jag att apiten inte är så bra när man är sjuk men regelbundna måltider och mycket väska bör dock vara bra. (ej vetenskapligt bevisat bara mina egna wild and crazy ideas)

febern är ett resultat på ett virus som vill få dig varm för att det skadar dig, och du hjälper bara viruset om du packar in dig en massa. Man fryser för att viruset lurar kroppen att man är kall för att man ska slänga på mer kläder osv, liksom mindre jobb för viruset om den bara lurar oss till att hjälpa den med dess jobb så ta en kall dusch vettja och ligg i sängen utan täcke, drick massa vatten, är massa, massa massa massa massa c-vitaminbomber ta inte så mycket febernedsättande för då får febern är ju ett sätt för kroppen själv att bearbeta visuset i kroppen och tar man febernedsättare stjälper detta ofta mer än hjälper tydligen. thats all fox!





iallafall. högskoleprovet gick la sådär.
men det känns Jäääävligt gött att de e över.
väntar ivrigt på resultatet som skall komma om en månad ungefär.
tills dess skall jag kika på studera för att få ett humm...

nu skall jag fira med god mat med killens släkt för lillkusinen till min M fyller 15 bast idag. så skall snart sätta mig på bussen dit ut. under tiden njuter jag av en ruta mörk ekologisk, kravmärkt och faritrade choklad utan tillsattser som jag hittade i hyllan på coop forum i varberg igår. skall visa bild sedan. pussokram /C


Supersjuk

Efter dagar med halsont och snörvel vaknar jag denna lördagsmorgon med feber, hosta och snörvel like hell. Så fantastiskt typiskt när jag har ruskigt mycket att plugga... Att skriva på datorn är till och med jobbigt. Jag hinner inte vara sjuk. Jag måste vara piggare imorgon. Några tips hur jag skall göra är varmt välkommet. Så länge knaprar jag alvedon.
/L

mår illa av nervositet.

trött och utmattad utav sju timmar bakom ett demobord.
demade matlagningsgrädde utav havre från carlshamn mejeri.
rätt kul men svårdemat.
nu taggar jag om inför högskoleprovet imorgon.
har köpt raw-kex och fairtrade mörk choklad som jag kan
tugga på mellan proven, ett bra tips för er andra 70 000
som skall göra det imorgon.
spyr lite av nervositet men det skall nog gå bra.
hoppas jag. uuuh, nej nu får jag nog sova. om de går.

/C


RSS 2.0