where is the lo...gic?

det här med logik är kanske inte mig grej.för ibland, rätt ofta, kan jag intala mig själv att om ingen ser mig äta så innehåller det jag äter inga kalorier och jag kommer alltså inte bli tjock om jag äter det. jättekonstigt och inte ett dugg logiskt men ibland är det rätt fint och tänka så.

Puss/C


En cykel

Det enda jag önskar mig just nu är en cykel. Möte våren på en två hjul med håret som fladdrar i vinden.






Den här bilden tog jag i Bologna för drygt ett år sedan. Inspirerande.

/L

Agavesirap

"Agavesirap, ett naturligt sötningsmedel från en kaktusväxt. Sirapen ger en minimal höjning av blodsockret. Kan t. ex. användas som sötning i bröd, ringla över pannkakor, i smooties"

Som ett alternativ till honung. Påverkar inte blodsockret i den utsträckning som honung gör och därför ett mycket bra alternativ. Testa!

/L

synd.

käkade två ballerina idag.
det smakade inget gott.
vad har hänt med mina smaklökar?
är det detta som händer om man inte äter sött  på två veckor?
förbannelse eller välsingelse?

Puss / C


Vad är detta och vad har man det till?

mms_img30015 (MMS)

Vad är detta och vad har man det till? Hittade detta i kylskåpet hemma hos farmor. Tydligen har L ställt dit det men ingen av oss tre, alltså farmor, farfar eller mig själv, vet vad det är förutom att det smakar skit. Haha. Puss /C


långfrukost.


Nästan söndag idag.
Känns lite som söndag.
sovmorgon, långfrukost, morgonpromenad med Sigge star.
Önskar att alla tråkiga, gråa måndagar i framtiden med skall kännas som söndagar.
det hade varit så himla fint.
Nu skall jag ta min lilla bil och åka ner till farmor och farfar och krama lite på dem.
/C



jag vill ha dig här som jag hade dig förut.


jag saknar dig älskling.


den underbara känslan av att inte behöva göra ett skit.

idag har jag gjort ingenting. bara vart på utflykt med mamma.
sedan lagade vi chicken masala, jag bastade och nu är det BB.

ibland är det så jävla gött med en paus.

/C


Veckans träningsmål

Det här är en bra dag för att lista de träningsmål som man har för kommande vecka. Mina är:
Två löppas.
Ett stenålderspass.
Tre gympass.
/L

I mitt kylskåp...

...möttes jag av följande. Jag skrattade för mig själv när jag kom på att jag tidigare idag städande lite bland grönsakerna och skapade detta "konstverk" helt omedvetet.

/L

När naturen gör underverk.

Det är rätt så häftigt när naturen gör underverk. Det hände precis för mig när jag var ute i mina barndomstrakter och gick i skogen. Låter kanske som en gammal tant som tycker detta men det är verkligen så skönt att vara ute. Jag glömde min mobiltelefon hemma vilket jag tror är en stor anledning till att jag verkligen njöt av varje fotsteg. Inget stressmoment som störde och inga samtal som jag kände att jag tvungen att ringa. P e r f e k t efter veckor som har varit väldigt intenstiva. Så dagens tips: Glöm mobiltelefonen hemma och njut av naturen med en promenad. Rena underverket för kropp och själ.
/L

Happy sunday

Så här glad är jag efter dagens tentamen. Två timmar och 45 minuter med extra hårt bankande hjärta. Nu är den över. En till på onsdag. Om en stund blir det en riktigt lång promenad i skogen med min lilla hund. Jag har precis ätit omelett med fetaost till lunch så jag är påfylld med bra energi.
/L

Funderat lite över dethär med fibrer?

Sedan jag började kolla på innehållsförteckningarna på grajjer jag köper (dvs för två veckor sedan) så har jag stött på en oändlig massa ord som jag inte riktigt förstår eller vet vad det är bra för. Ett utav dessa är FIBRER! WTF? är inte fibrer saker i kläder? Varför skulle min mage må bra av det? Vad är fibrer bra för, vad och var kommer det ifrån och skall jag undvika eller gladeligen mumsa i mig? Vilka livsmedel innehåller mycket resp. lite fibrer? Många frågor som kräver bra svar, L, vet du?

Google gav mig dessa bildträffar, kan ju säga att jag inte blev ett dugg klokare. blev ni?



Puss / C

att mocka hästbajs kan oxå vara träning.

Sitter hemma hos mamma o pappa i deras datorrum och kollar igenom gamla bilder på mig själv, mina vänner och min familj.

Är fullkomligt slut, dagen har spenderats med trevligt sällskap i form av A, en lite för leken schäfer som bet mig i handen och en hel flock med underbara fyrbenta djur med mjuka mular. För våra ovana händer tog det oss 2.5 timma att mocka en box, fylla på lite mat och hö i ikea-kassar. Sedan fick vi gosa, snosa och borsta hur mycket vi ville tills vi till slut åkte hem.


Puss / C


Vin? Ja, tack.

Någon knackade på dörren. Någon var min käraste sjöman som kastat ankaret och överraskar mig med att komma hem denna kväll. "Nu går vi ut och äter". Jag lydde order, tog min jacka och vi gick ner runt hörnet. Vinet smakade fantastiskt gott och maten likaså. Bäst var nog sällskapet. Laddar energi för morgondagens studier, tentamen, skogspromenad och träningspass. Men nu lördag kväll och allt vad det innebär.
.
/L

Acaí

När jag och C var i och handlade häromdagen sprang vi in i en man som stod och presenterade följande produkt. Acaí. Jag har under en längre tid tänkt att köpa en flaska för att ta en smutt varje dag men har inte gjort det ännu. Men idag är det jag som går till hälsokostaffären för att inhandla en flaska fullproppad med antioxidanter.

"...» Naturligt hög halt av E-vitamin och andra mineraler 
» Nyttiga fetter och fibrer 

Acaijuice (açaí) från Acai Planet består av viktiga antioxidanter samt flera vitaminer och mineraler som får kroppen att må bra. Juicen, som kan drickas direkt, består endast av acaibär, inga andra bär eller frukter är tillsatta. 

Enligt analyser innehåller Acaibären 45 mg E-vitamin och ca 1000 IU A-vitamin per 100 g bär, vilket är ovanligt mycket. Även C-vitamin, järn, fosfor, kalium, kalcium och har dessutom en hög nivå av nyttiga fibrer. 

Acaibären har sedan tusentals år använts av olika stammar i Amazonas djungel. Människorna använde Acaibären för diverse olika åkommor och för att bibehålla en god hälsa. Tack vare den höga halten av flera viktiga näringsämnen har gjort acai till basföda i många fattiga områden..."



/L

Good girl goes bad

Härliga lördagmorgon! Planerade att vara på gymmet just nu men sparar mig till i eftermiddag; möjligen blir det en löptur ute eller så gymmar jag. Jag har fått inspiration till massa nya övningar som jag i så fall skall göra. C, jag kommer att förklara dem framöver här så du också kan göra dem!
Fyller på med frukost iform av alpro soyayoghurt och müsli. Skall inte i hamna i samma mönster som igår; åt för lite och tog därför till med sötsaker. Good girl goes bad. Det är väldigt konstigt att jag så här dagen efter känner mig sockrig i hela munnen vilket inte älls är särskilt trevligt. Det positiva kring mitt intag av socker är att jag kan konstatera att det faktiskt inte alls är särskilt gott när jag inte äter det så ofta.
/L



C, tack för din förståelse i nedanstående inlägg. Det var ju trots allt inte godis... Då räknas det inte lika mycket... Eller?... Ha!

hihi.

Fick just ett så sött sms från min kära kusin. Det stod "fan jag syndar" tydligen sitter hon och mumsar på b&j glass just nu. Men vem kan blame her? Tycker att man får unna sig ibland, även om man har godislöfte. Speciellt efter två intensiva dagar i föreläsningssalen. Puss så länge. /C

tack för maten, den var god.



fina salladen som L gjorde åt oss. med bladspenat, ekologisk gurka och tomat, blandsallad, fårost, rostade pinjenöttter och valnötter. och lite balsamico på toppen. Ibland så behövs det inte så mycket mer. /C


cant even walk.

L, körde skiten ur oss på gymmet idag. Min rara lillasyster var med. Jag har så ont i kroppen nu, är helt mörbultad, kan knappt gå. Men fick så jäklans mycket ny energi, pepp och förslag på nya spännande träningsformer att jag riktigt längtar tills nästa gång jag får gå (kan gå) dit igen. Vi var säkert där borta i 2 timmar, körde kondition, axlar, mage, ben. Det var utfall, knäböj, armhävningar, lyft med pilatesboll (som jag tappade rakt på näsan), hon visade hur jag skulle öva upp konditionen på löpbandet, bra uppvärmning, hur man lägger upp passet. Riktigt riktigt grym hjälp. Tack så hemskt mycket. Jag känner mig mycket säkrare nu i hur jag skall lägga upp träningen och inte verka som den enorma amatören jag faktiskt är, och det är inte bara det att man kan se ut som ett jävla fån. Nej för man vill ju inte göra fel för man kan skada sig heller, det hade ju inte vart så skoj om man lyfte fel så man blev förstörd för resten av livet sedan.

Är ni kanske lite sugna på att se bilder på bra övningar man kan göra? Jag sa det till L att hon verkligen borde syssla med det här, hon körde verkligen gärnet. Tycker jag då, tom Carlos kom fram och sa "uhm e det där din kusin eller, asså fan vad hon kör hårt". Hon fick mig att börja tro på ett nytt motto när det gäller träningen: Och en sista, den finns alltid där. När man inte tror man orkar en enda liten armhävning, magövning eller intervall på löpbandet så skall man göra en till.

Och om inte det vore nog, så när vi kom hem så fixade hon middag till oss. Vardagslyx och mys på hög nivå.

Kvällen avslutades i tv-soffan framför Big Brother, pinsamt och erkänna det javisst men det är något konstigt underhållande med det med en skål torkad annanas och en med torkad äpple - UTAN TILLSATT SOCKER.

Nu är klockan mycket, måste verkligen sova. Är det någonting som verkligen får mig ur ballans så är det när jag inte får sova tillräckligt. sov gott, hoppas detta inlägget gjorde er också jävligt taggade på att antigen börja träna, ta tag i träningen eller fortsätta i samma goda takt fast en sista gång till.

puss / C



Längtar

Jag har vaknat tidigt för att läsa det sista innan jag åker mot storstaden för föreläsningar. Just nu hade jag planerat att sitta på en spinningcykel men fick jag avboka. Ikväll däremot blir det ett box-pass tillsammans med C då jag skall sova hos henne. Krama henne ordentligt då hon förlortat någon. Laga god mat. Längtar!

/L


Morgontrött hund.

Extremt trött

Jag är extremt trött. För lite timmar sömn natten som passerade och en lång dag som har krävt fokus och mycket att lära. Vid 21.30-tiden kom ett sms från en vän som tyckte jag skulle komma ner till stället runt hörnet. Så jag avslutade nyss ett snabbt restaruangbesök där jag åt en matig sallad i sällskap av mina två närmsta manliga vänner. En inlämningsuppgift kvar att göra tills imorgon kl 09.00. Roligare har jag haft det.
/L

Fat burner.

C, gällande Fat Burner... Det kan säkert ha sin "effekt" men jag tror inte alls på sådant tjafs. Eftersom jag pläderar för så naturligt som möjligt så är en sådan dryck inget alternativ. Men om det nu är fat burn man vill åt så kommer jag med ett mycket naturligt alternativ:
När du gymmar; börja med uppvärmning tills du känner att du är varm i kroppen i form av snabb promenad eller dylikt i cirka 5-10 minuter. Därefter kör du ett styrkepass för att sedan göra konditionsträning. Ofta börjar man med konditionen men jag tycker du skall kasta om; styrka först och sedan kondition. Så strunta i Fat Burner i form av dryck och kör enligt mitt upplägg istället.
/L

Kycklingmiddag.

Igår var jag på gymmet och körde kondition och lite ben, var inte speciellt taggad men det gick bra. Kändes rätt bra efterråt allafall. Och ännu bättre kändes det efter lite mat, Carlos på gymmet ville veta vad jag skulle göra så det skall jag berätta för er. Först tänkte jag göra chicken nuggets med semsamfrön i stekpannan med bulgur. Men så när jag var klar med nuggetsen så kom jag på att det antagligen skulle bli lite torrt så då la jag i lite turkisk yoghurt, paprika och lök så det blev som en wok/gryta istället så det blev rätt gott. iallafall godare än det ser ut.



till detta behöver du iallafall. 1pers.
1 kycklingfile
1 röd lök
1 paprika
1 msk turkisk yoghurt
1 dl bulgur
2 dl vatten
lite soya
lite sötsur sås
örtsalt
vitpeppar
semsamfrön


fat burner?

snart kommer det lanseras en ny dryck på den svenska marknaden, eller så har den redan lanseras. har lite dålig koll, men jag fick reda på dess existens idag iallafall.. den heter Fat Burner och är en dryck som man skall dricka 30minuter före träning så skall man alltså bränna extra fett. låter välidgt väldigt tveksamt tycker jag.

Fat Burner beskrivs som en god och nyttigare alternativ till socker-baserade energidryck och sportdrycker.Drycken innehåller L-Karnitin, en naturlig ingrediens som påstås hjälpa kroppen bränna fett genom att omvandla den till energi.Den finns i 500 ml flaskor i tre smaker: grönt te, citron och tranbär / Aronia fusion.Varje flaska av Fat Burner innehåller 100% av den dagliga rekommenderade dosen av vitamin C och olika B-gruppens vitaminer och innehåller endast 0,9 kalorier per 100 ml.

NUTRITIONAL VALUE
Energy 3.8 kJ/0.9 kcal
Protein 0g
Fat 0g
Fibre 0g

VITAMINS per 100ml:
Vitamin C - 12 mg (20%)*
Vitamin B3 - 3.6 mg (20%)*
Vitamin B5 - 1.2 mg (20%)*
Vitamin B6 - 0.4 mg (20%)*
Vitamin B12 - 0.28 μg (20%)*
L- Carnitine - 600 mg


Tycker det låter som nått lurt och/eller att det inte skulle funka. vad säger du L?
Puss / C

Målmedveten i svart/vitt

Målmedveten.
/L

"Ni ser så lyckliga ut..."

C, jag önskar jag kunde ge dig en massa kramar i all sorg. Lagat dig en god middag och hållt din hand. Men jag tycker att du är stark ändå. Fem plus för din middag.
Jag skäms nästan för att skriva det men jag är i ett luckorus. Efter jobbet idag begav jag mig för Stenåldersträning. Med springvänliga varma kläder och pannlampa sprang vi i grupp ut mot skogen. Gjorde alla dess härliga och mindre härliga övningar, hoppade över bäckar, kutade upp för branter, klättrade på stockar och kröp under buskar. Det var så otroligt roligt att jag inte tänkta på hur jobbigt det var. Mitt knä har ju kraschat men skall göra övningar för att få bort mitt så kallade löparknä. När vi kom fram till gymmets entré efter en timma och tio minuter på språng möttes vi av en dam som stod utanför gymmet. "Vad har ni gjort? Ni ser så lyckliga ut allihopa". Det måste vara det bästa att höra efter ett hårt pass. Nästa vecka kör jag igen!
/L

Dagens middag.

Vart helt psysiskt utmattad hela dagen. Gått som i trans här hemma och varit tom. Hade egentligen tänkt gå både promenad och hinna städa lägenheten, men det blev inget med det. Somnade efter många om och men vid elva och sov ca 4 timmar. Sedan åt jag rostad macka med ost och ekologisk gurka på, verkligen ett jädrigt hett tips köp inte den vanliga gurkan har man smakat ekologisk så kommer man aldrig mer vilka äta det för det smakar verkligen skit i jämnförelse. ekologisk gurka smakar precis som hemmaodlad solmogen gurka direkt ifrån växthuset.. asså mums!! ekologiskt äppel/kanel te, apro soya med paulinmüsli och blåbär. När frukosten var avklarad runt fem så började jag se på black swan. sedan började jag med middagen och diskade och städade lite i köket medans den stod i ugnen. Blev blandade rotfrukter med fetaost på toppen, riktigt gott och fläskfile till det och sallad. (vill ni ha recept kan ni få det) Nu är jag skittrött, måste verkligen sova, har inte blivit så mycket av den varan på sista tiden.



Puss och godnatt / C

Imorgon kommer ni mötas av en roligare, gladare C. Hoppas jag.
men det är fan inte lätt när någon man älskar inte finns där längre.

some wonderful plans for the weeks

Hallihallå,

L, du ville veta mina träningplaner inför veckan och det är som följade.

Imorgon är det tisdag - då blir det promenad om vädret tillåter och sedan pass / eller / gym - ben på kvällen.
torsdag - 30 min core 30 min zumba eller 1 timma box.
lördag- gym, kondition, mage. skall testa lite fria vikter och även pilatesbollen tänkte jag. det är svinsvårt för jag har ingen som helst balans (verkligen noll) har du några bra tips där? så skall jag till min killes syrra V's stall med och mocka och fodra hästarna och sådär, kanske blir det en liten promenad med pållarna med. Får se vad min kära vän A, som skall med, har planerat där.

det är planerna än så länge. får se hur det blir av det.
hur låter detta kära kära kusin?

Dinner for a busy girl

Middagen ikväll blev följande;  fårost på bröd, pinjenötter och morot i ugnen. Enkelt och supergott.
Brödet är för övrigt ett ekologiskt bröd som har haft en väldigt lång jäsprocess vilket gör det gott för min mage som annars blir en ballong. Jag hittade på hälsokostaffären.
Det måste gå snabbt att laga mat för min del den kommande veckan. Har tokmycket att läsa på kvällarna efter jobbet. Jobba- träna 1 timma- äta-läsa. Så ser min vecka ut. Sova kanske vore bra också. Men på söndag har jag som mål att ha gjort klart det mesta som skall vara gjort. Att göra två tentor i helgen kanske inte kommer att fungera men en skall jag i alla fall hinna med.

/L

har du nån karamell som är så sorglig att man gråter när man äter dom?

förlåt att jag är dålig på att uppdatera. är bara så himla ledsen.
en person jag älskar gick bort imorse. kommer sakna henne massor. :'(

imorgon skall jag komma igång med träningen igen.
men idag behöver jag en paus från allt.

cheers /C


whats for dinner tonight?

har ingen aning vad jag skall äta till middag ikväll, L har du några tips?
har köpt en del rotfrukter, palsternacka, kålrot och morötter lite sugen på nått sådant men vet inte riktigt vad?
har du några ideer?

puss.

litet kvällsmål.


var sjukt godissugen igår när jag satt på jobbet och myste framför Tvn,
men istället för att mumsa på det efterlämnade alla hjärtans dag godiset från chefen
eller en kärleksmums som Johanna hade lämnat där så tog jag en apelsin istället.
Kan faktiskt inte ens tro att jag skulle kunna göra något sådant.
Ni vet, för ca 2-3 år sedan hade jag ALDRIG ätit mörkt bröd eller mörk choklad.
Jag drack säkert en coca cola varje dag och vi var och fikade nästan varje dag.
De hade kondiktorilinjen på grannskolan så vi gick alltid dit och köpte världens godaste
kladdkaka med grädde för 10:- eller andra hemgjorda läckerheter.
/C

Bekännelser från en sockerberoende

Jag bekänner. Jag har idag ätit något som innehäll en liten liten klick choklad. Min svärmor hade gjort hemmagjorda skorpor och i mitten var det visst choklad. Hoppsan Kerstin! Men de var fullproppade med hasselnötter och andra bra saker. Egentligen hade jag kunnat avstå men artigt nog kunde jag inte spotta ut... den... ljuvliga...chokladen...som...smekte...min...tunga... När det egentligen inte handlar om karaktär utan om artighet så tycker jag inte att jag skall klandra mig själv så hårt. (Eller?) En sak som är säker är att jag inte alls är sugen på lösgodis och annat tjafs. En vecka har gått och jag äcklas av tanken på allt gelatin. YEAH!
/L

min söndag.

Jodu L, min söndag ser ut som följande. Jobbar hela dagen, väldigt lång dag. Är rätt trött efter en väldigt jobbig dag igår och kom hem rätt sent och sådär. Kan berätta allt om veckans planer imorgon så fort jag kommer hem. Har lite spännande planer på g. Kram C

Att vakna en söndag.

Att vakna en söndag tycker jag är det bästa på hela veckan. Speciellt när tidig morgonpromenad bjuder på denna vy. Kallt som satan så en långpromenad blev en kortpromenad.
C, hur ser din söndag ut? Jag vill veta dina träningsplaner för veckan!
Jag skall satsa på styrketräning och löpning (så länge mitt knä inte kraschar). Om det mot förmodan skulle göra det har jag en reservplan. Hjärtat skall minsann få pumpa genom att jag går snabbt med lutning på löpbandet på gymmet. Det är jobbigare än vad man tror och det bränner gott i vaderna bara efter några minuter.
/L

Better than sex cake.

Min motsvarighet till kakan som kallas better than sex cake är mitt fruktfat som jag fikar istället för kaka. Better than sex plate. Dagar utan socker passerar och det har varit en utmaning den här lördagen.
Jag har varken hunnit varit ute i solen eller tränat då studier har varit dagens enda syssla. Men som tur är har jag hunnit med lite shopping. Det gör gott för själen ibland.
/L

Min lördagmorgon

Vaknat efter många timmars god sömn i stugan ute på landet. Ätit en skål med soyayoghurt, bovetecrucnh, banan och jordgubbar. Mätt och lycklig i magen. Igår kom det över mig; mitt sockersug. Men jag blev en segrare i kampen! Yes, we can!

/L

i had a dream

I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut. Drömde fasansfulla drömmar om skumtomtar som hoppade in i min mun av sig själva så fort jag öppnade munnen. Ungefär som när Ron kräks sniglar fast tvärtom. Idag kommer det nog inte bli någon träning tyvärr. Har andra saker jag måste göra. :-( kram /C


Okej, och mitt liv utan socker.

Än så länge går det sådär kan jag bekänna..

Tänker på sötsaker hela tiden. Ser folk som äter choklad, dricker läsk och glass och jag blir helt crazy av vill ha begär.Idag var det ruskigt nära att jag slet en snickers hur handen på en man som gick förbi mig. Har dock stått emot, än så länge. Det är lite som när jag bestämt mig för att inte äta godis/glass/dricka cola så blir jag ÄNNU mer sugen än vad jag är i vanliga fall. Superkonstigt. Kallas ingen karaktär, har jag för mig. Nu skall jag krypa ner i sängen under mitt underbara duntäcke med en kopp ekologiskt chai-te och se en film tills jag somnar.

var på gymmet imorse föresten, körde armar/rygg/mage och kondition, ca 60min. men har fortfarande sjukt ont i vaderna/ovansidan foten men ingenting kan stoppa mig. Puss / C


något lånat.

"Det är lika dumt att tro att man blir fet av att äta fett som att tro
att man blir grön av att äta grönsaker.
" – Christer Enkvist, överläkare i Trollhättan

Mitt liv utan socker.

Kanske skall berätta om mitt liv utan socker. Kanske är lite överdrivet att kala det mitt liv utan socker. Det är ju trots allt bara fyra dagar. Men jag känner inget sötsug alls och det förvånar mig. Men jag vet att imorgon kväll när det är fredag så krävs det karaktär. C, det fixar vi väl? Tillsammans är vi starka.
/L

Beroende.

Hemma efter alldeles för många timmar på arbetet och ett step/stryka pass. Känner mig full av energi och det är en så ljuvlig känsla. Nu blir det en stor jordgubbssmoothie och lite annat gott för att sedan försöka läsa lite. Finns risk att jag slocknar med böckerna i famnen.
Jag är totalt beroende av följande låt. Primitive- Roisin Murphy.
Roisin Murphy. Snygg.
/L

so wierd, so very VERY wierd.

förstår inte riktigt varför mina fötter, ben, vader, ovansida fot vad fan det nu är skall göra så sjukligt jävla ont varje gång jag springer på ett löpband. hur skall jag få upp konditionen om jag inte kan springa? för springa ute bland folk känner jag mig inte riktigt mogen för, kanske till våren. men än så länge blir det inget med det. nu kan jag knappt gå utan haltar fram likt en liten kryppt quasimodo-typ. jaja, nog med det. nu skall jag hoppa in i duschen en snabbis sedan hem till svärmor och svärfar. brukar ni hänga med er partners föräldrar utan er partner? tycker inte det är jättekonstigt, bara jättetrevligt. speciellt nu när min karl är ute på de sju stora blå.

med varm oboy i maggen.

känner mig oerhört olätt och ofräch idag. kanske en timmes gym kan råda bot på detta.
sovit tre timmar inatt, fastnade lite i en av de bästa böckerna.
men med en enorm kopp varm oboy i magen så känns det en aning bättre.

mitt asbra recept på varm oboy
(som är lite oslagsbart)

fyll koppen med mjölk.
häll mjölken i kastrullen.
sätt kastrullen på plattan.
häll i en msk kakao eller så mycket du känner för.
socker om man vill, de ville inte jag.
sedan värm till lagom tempratur
häll tillbax oboyen i muggen
om du inte vill dricka ur kastrullen.
drick upp innan det blir kallt.

basic, men LESS IS MORE.

Dags att krypa ner.

Några inslag från studion idag.
I

Att bära hatt är minsann underskattat.



Morgonens träning imorgon är inte längre aktuell då jag prioriterar sömn. Så nu är det dags att krypa ner.
/L

Mot en studio

Jag har precis gjort det sista som jag hade planerat att få gjort idag studiemässigt. Trots att jag nått mitt mål för dagen är jag inte nöjd. "Sänk kraven nu på dig L" säger jag till mig själv. "Okej, jag skall vara nöjd" svarar jag mig själv.
Fick ett sms med en bild av M som var en i sällskapet klockan tidigt på gymmet imorse.
"...Jag går dit även imorgon så ni vet".

Jag på träningen denna morgon.

Nu skall jag till en studio någonstans i staden och bära en hatt på en bild.

/L



förresten,

tack för tipset L.

skall stanna på vägen idag och köpa apelsiner.
kom på igår hur gott det är. 
dessutom mår man bra av en c-vitamin-boz då och då.
speciellt när det är grått, jävligt kallt, och mörkt ute.

(tips tips tips)


OCH.
igår badade jag fotbad i mammas bubbelbad för fötterna.
obeskrivligt välbehövt och nu mår de små fossingarna bättre än någonsin.
enda minuset dock är att de gör extremt ont idag pga allt promenerande igår.
förstår verkligen inte vad felet är. och varför de verkar som de bara drabbar mej.


för första gången igår ever tackade jag nej till farmors inte av denna värld goda chokladmuffins.


precis där gör jättesuperduper ont idag.
och det gör ont på samma ställe när jag går och springer på ex ett löpband?
P, försökte förklara för mig att de har med nån muskel och göra.
men det är ju algrebra för mig. förstår ingenting.


ibland blir det bara för mycket.

ibland blir det bara för mycket för mig.
för mycket tankeverksamhet på en aldelles för liten hjärna.
det är saknad, tomhet, oro.
då blir jag aldelles för passiv.
antar att det är för jag är fisk?
någon som känner igen sig?
 
längtar som en tok tills imorgon då jag skall till gymmet och rensa ut lite.
ett hett tips för alla grubblare där ute.
förhoppningsvis är ni fler än bara jag.

nu blir det jobb.


Snart fyller jag på...

...med lite ugnsbakad lax och sötpotatis. Förresten, vi skulle ju lagt upp en liten mat-meny för den här veckan. På grund av tidsbrist kommer den när man minst anar det. Så länge; tänk på att äta mycket frukt och grönt! Gott för både insidan och utsidan.
J

Jag längst till höger. Det fruktstånd jag passerade varje dag i två månader under tjugohundratio. Mitt andra hem- Italiens matstad- Bologna.
/L

Stenåldersträning

"L, nästa vecka måste du hänga med på Stenåldersträning!" Samtalet kom för en stund sedan från en av mina vänner och hennes entusiam peppade mig. Jag ringde till mitt gym och anmälde mig. Så på tisdag kl 18.00 är det jag tillsammans med en grupp som beger oss till skogen för att springa, hoppa över bäckar, lyfta stockar, lyfta varandra och klättra. Jag är heltaggad. Jag förespråkar varierad träning och stenåldersträning känns verkligen som en träningsform med stor variation.
Over and out. Till siffrornas värld.
/L

Ljuvligt len

Precis smörjt in mig med denna produkt. Weleda Wildrose Body Lotion. Ekologisk och helt ljuvligt len.
Klockan halv sju var jag på gymmet med ett härligt sällskap. Vi körde ben, armar och mage. Skönt trött i kroppen och jag skall nu påbörja en dag bestående av studier. Ser fram emot kvällen.
/L

Nu är jag där jag allra helst vill vara

Klockan ringde kvart i sex imorse eftersom jag hade bestämt att gå en morgonpromenad med min kära vän M. Dock stod hon inte på avtalad plats vid avtalad tid-  visade sig att M för första gången någonsin hade försovit sig. Hur som helst gick jag en runda och det var väldigt skönt trots kylan. Började jobba vid åtta och satt kvar på jobbet till kvart i sju då de sista timmarna bestod av studier. Vid sju var jag ombytt och klar för att Bodycombat-pass och en timma senare när jag äntligen var hemma stod det en färdig jordgubbssmoothie på bordet. Men nu är jag där jag allra helst vill vara. I min säng med planer på att se en film med min kärlek. En intensiv dag går mot sitt slut och jag har inte ens hunnit tänka på godis.
På tal om film så har The Black Swan premiär på min 25-årsdag den 4 mars.
Jag älskar den redan trots att jag bara sett trailern. Jag kommer nog vara ännu mer övertygad om att jag skall börja dansa efter ha sett hela filmen. Möjligen höstens projekt.
/L

arg.

mina föräldrar flyttade till ett nytt hus i höstas.
detta huset är rustat med ett larm.
jag har ingen larmbricka.
TROTS DETTA. så satte lillbrorsan på larmet förut när han gick till träningen.
så där stod jag i -8 och frös häcken av mig
och kunde inte komma in.
arg som ett bi.
men snälla snälla snälla snälla snälla farfar
fick komma med lilla bilen och låsa upp.
tack!

vart ute och gått i över 3 timmar idag.
lite mer än vardagsmotion om du frågar mig :)

kram och puss.

/C

Beträffande utmaningen.

De här godsakerna stod jag emot idag. Men det var en enkel match eftersom jag avskyr semlor. Men ändå! Inget socker idag. Både C och jag är värda en applåd. M u h a h a! Idag lyckas inte sockeret att vinna över vår karaktär.
/L

Zumba

Hemkommen från arbete och en sväng på gymmet. Jag har aldrig tidigare tränat Zumba och eftersom det har varit sådan hysteri kring det så kände jag att det var dags att prova.
"Zumba är en dansbaserad träningsmetod som fokuserar sig på de latinska dansstegen, som exempel salsa och samba. Tillsammans med aerobicsteg bildar de en kombination som blir en dansworkout till latinsk musik".

Instruktören var inspirerande men jag lyckades inte komma upp till det flås som jag önskade. För mig blev det ett trevligt sätt att röra mig på men inte någon vidare träning. Jag kommer absolut att Zumba loss någon mer gång eftersom jag verkligen gillar att dansa.
/L

lovely sunny weekend.

inte mycket kan slå en helg som denna


puss/C

PS. vill poängtera att vi åt betydligt mer den helgen än det som visas på första bilden. blandannat tacos, omelett, tacos och godis i mängder.


första prövningen avklarad med bravur.

är hemma hos mamma o pappa för ett par dagar, skall åka hem imorgon eller på onsdag innan jobbet. har inte riktigt bestämt mig, åker jag hem imorgon hinner jag nog gymma på antigen tisdag kväll eller onsdag morgon, vilket hade vart skönt. varit lite dåligt på den fronten de senaste, men det är okej. jag tar igen det en annan gång.
iallafall L, idag dök den första prövningen i "no candy"-utmaningen. Var på mammas jobb en sväng för att hämta en nyckel och där står en skål full  ed godis, marianne, geisha, dumle.. åh, en massa goda. och jag bara; - åh gratisgodis, får man ta? men sedan kom jag på mig och stod emot. strongt av mig. börjar man är de så svårt och sluta. så de söta små underbart goda godisarna fick snällt ligga kvar orörda i skålen. duktig tjej.

sedan åkte jag hem och gjorde hemmagjord pizza till hela familjen. med sallad till. och ekologisk fetaost. iallafall några rätt. ;) Puss / C


Dag 1

C, jag är så glad för att du antar utmaningen med mig! Det blir så mycket lättare att ha någon med sig. Så igår kväll åt jag i kapp mig. Köpte alldeles för mycket godis och åt tills jag mådde fruktansvärt illa. Skall tänkta på den hemska känsla som jag hade efter ett halvt kilo godis i magen när jag får min abstinens.
Nu är jag heltaggad!

/L


Frukost hos mamma och pappa

mms_img64145 (MMS)

Frukost hos mamma och pappa Dom hade ingen müsli så gjorde en egen med all brown, linfrön, banan, russin och havregryn. Blev svingott och känns rätt nyttigt. Faktiskt. Fin start


jag antar utmaningen L!

okej, jag är på. inget godis, chips, choklad, sötsaker, kakor, tårtor, bakverk, fikabröd.. inget sånt på 21 dagar så ser vi hur det går. vi kan beskriva abbstinensen o.d i bloggen men inte fuska? okej. den som fuskar kommer få ett sjukt jobbigt straff och jag räknar med total ärlighet :D höhö.

vi börjar från och med nu, så alltså. om vi fortfarande vill äta godis, eller något av de andra sakerna jag nyss nämde, den 6 mars klockan 23.08 så är det okej. men inte innan det. do we have a deal?

Känner på mig att det jobbigaste kommer bli imorgon för jag har två snusklubbor i min väska som jag hade sparat, får ge bort dem till mina småsyskon istället för de är ju ändå alla hjärtans dag. skall bli jävligt kul o fira de ensam. nat. jaja, godnatt. Puss/C


Ny design Fixat och trixat hela helgen me...

Ny design Fixat och trixat hela helgen med en ny header och ny layout på bloggen. Är inte riktigt helt nöjd men detta funkar så länge. Har haft en sjukt mysig helg med kusinen, hennes kille, lille charlie och min syster. Ni skall få se precis hur härligt sedan. Puss /c


Is in love with this sunday

Frukosten bestod bland annat av dessa smaskigheter. Börjar man dagen med bra saker så är det lätt att fortsätta dagen med bra energi.
Jag har bestämt mig. Jag skall anta en utmaning. Jag skall inte äta godis på 21 dagar. Jag har läst någonstans att det är de 21 första dagarna som är de värsta för att bli av med ett beroende. Antar ni utmaningen med mig? Framför allt, C! Antar du utmaningen med mig?
Nu skall hela sällskapet gå på promenad i det underbara vädret.
I'm in love with this sunday.
/L

Socker

Jag bekänner. Jag är sockerberoende. Artikeln bekräftar det.

 

Äter du för mycket godis, kakor och läsk? Eller du kanske överäter mat. Testa dig om du är sockerberoende.

Självdiagnostest:
- Har Du, under senaste året, någonsin ätit mer sötsaker än du tänkt dig och/eller fortsatt använda sötsaker när du inte tänkt dig det?
- Har Du, under senaste året. försummat några av dina vardagliga åtaganden på grund av att du ätit för mycket sötsaker?

- Har Du, under senaste året, känt att du vill eller behöver ändra ditt sätt att äta eller handskas med sötsaker?

- Har någon, under senaste året, till exempel familj eller vänner, klagat på hur mycket eller när du äter sötsaker?

- Har Du, under senaste året, någonsin varit helt upptagen av tankar på när du skall få äta eller köpa sötsaker?
- Har du, under senaste året, någonsin använt sötsaker för att lindra känslomässigt obehag såsom nedstämdhet, ilska eller tristess?

Med två eller flera positiva svar finns en stor risk att du utvecklat ett missbruk eller beroende.

Källa: Bitten Jonsson center (www.svt.se)

 

/L


en oslagbar frukostsmoothie

steg 1.

tag lite blandade frukter, vi anväde frysta men borde nog tinat dem innan. om ni skall göra denna så ta fram frukten kvällen innan så de hinner tina.
steg 2.

häll i lite yoghurt, vi använde apro soya för syster är laktosintolerant.
steg 3.

2 msk linfrön och två passionfrukter.
Steg 4.
mixa samman med lite mjölk så har du världens goaste smoothie.
drick och njut.

hur låter detta L? puss/C

Feel good by L #12/2.

Det här har fått mig att må extra bra idag.
Sovmorgon. Långfrukost med min käraste. Träning i form av Functionell moves. Kusinbesök. Som stannar tills imorgon. Åkt till stugan. Promenad längst isig sjö. Strålande sol och klarblå himmel.
Tror det är viktigt att reflektera över vad som får en att må bra. Och att uppskatta det.
/L



Middagstips

Stekt kalkon, gratinerad getost, rucola och tomat. Toppat med pinjenötter, balsamvinäger och stora cocosflingor.
Enkelt och supergott.
/L

syndafallet.

det är konstig hur någonting kan vara så sjukt gott men samtidigt vara så dåligt för kroppen. har alltid himlat med ögonen när folk säger att man inte skall äta pizza, kebabrulle eller kebabtallrik. men nu har jag känt av det med egna.. ögon, kan man inte skriva, men med egen mage. åt en så jävla go kebabrulle igår kväll med in kära lillasyster när hon kom på besök. imorse var jag helt fucked up i magen och uppblåst, inte jätteskön känsla kan jag säga. lär dröja innan jag äter kebabrulle igen.. men åh det är ju så gott. finns det inget lite nyttigare altenativ?



så såg vi på fish tank, så grym film, fick sitta och översätta hela filmen till min syster som inte förstod den engelska dialekten. älskar när hon kissar på golvet, det gör ju hela filmen. absolut ett filmtips. Puss /C


Welcome dear weekend

Min bättre hälft kom med lite gott vin. Studier och vin. Fin fredag. Men snart slår jag igen böckerna för italiensk plockmat med  vänner.

Kontraster.

För ett år sedan befann jag mig här.
Idag såg en stund av min dag ut så här.
Gillar konstraster i livet.
/L

lite uppmuntran.




kände jag behövde en liten boost, av gammal hederlig syskonkärlek.
denna fann jag på min systers blogg häromdagen och idag letade jag upp
den på datorn och log lite för mig själv. bra avbrott.

det står för den som inte ser
dag 7. Min bästa vän - har många bra vänner som ligger mig varmt om hjärtat, men min syster skulle jag nog säga ändå.

min syster vet hur man makes a girl happy.
love u. /C

Frukostrespons till C

"Äter väldigt goda äggmackor med kaviar, en stor kopp kaffe med mjölk och ett glas apro soya med en så jäkla god müsli, finns ju inte en chans att den är nyttig eftersom vi alla vet att allt som är nyttigt både är dyrt och äckligt.

Paulins heter den med smak av blåbär och vanilj, innehåller havreflingor, branflakes, veteflingor, rågflingor, kornflingor, pumpafrön, quinoa och hela 1% torkad blåbär. wow.

Hur låter det L??"
Jag tycker att din frukost idag var helt okej. Jag tycker att det är bra att du äter ordenligt och inte går på någon barnmatsdiet som vissa svenska "kändisar" förespråkar. Helt sinnessjukt att äta barnmat som vuxen...
Gillar att du äter alpro soyayoghurt!  Tillsätt lite mer frukt/bär i yoghurten. Beträffande muslin kan jag väl tänkta mig att den är relativt nyttig eftersom Paulin ligger bakom den. Dock är inte jag något stort fan av Paulin. Till helgen skall du få ett recept på en musli som jag brukar göra.Skippa smörgåsen en dag och känn efter om du känner dig mindre uppblåst. Ägg är helbra. Ät ät ät. Helst ekologiska.
/L

Att vända på dagen

Kom precis hem från ett hårt träningspass. Mina ben och magmuskler är en aning skakiga. När jag klev in genom dörren hemma möttes jag av min älskade valp och köket stod kvällsmaten serverad. Fruktsallad som bestod av ananas, granatäpple, blodapelsin och äpple. Knäckebröd, keso och tomat. Det var ett perfekt kvällsmål efter dagen som har bestått av mindre bra energi. Hej blåbärspaj! Hej chokladbollar! Jag är en riktig sockernarkoman. Tänkte innan träningen att jag inte skulle ha ork nog för kvällens pass eftersom det alltid är lika tufft -inte så smart att stoppa i sig saker som inte bidrar med någonting mer än ett sockerrus och tillfredsställelse för en kort stund. Men jag lyckades vända på dagen samt min ork och är glad över det. Kan jag så kan du.
Så gott.
Nu är frågan om jag skall ha ork för att läsa eller om jag skall krypa under täcket för en film...
/L

and it was light.

blev jättenöjd med håret. Lenita och hennes duktiga kollegor 
jobbade som små djur med det i typ 3 timmar.
men fint blev det.


FÖRE:


EFTER:


Tack Lenni / C


ledsamma besked

precis fått ett ledsamt besked.
en av mina släktingar har fått reda på att hon är väldigt sjuk.
min syster ringde och berättade det
men har inte fått det vidare bekräftat ännu.
så är hemskt ledsen just nu. fruktansvärt jävla ledsen.

medans jag väntar på att mamma skall ringa
så äter jag en väldigt god laxwok med pasta.



jättelätt och göra och passar om man inte har så mycket tid.
tog bara en laxfile, lite frysta blandade grönsaker, fryst spenat, kokosmjölk på burk, lite jalapenos, en 1/2 lime, rödlök, vitlök och makaroner. och så salt och peppar så var det klart. mumsigt.
/C


Har ni sett vem som e i tidningen!?

img_0243 (MMS)

Har ni sett vem som e i tidningen!?


Nu blir håret ljusare

mms_img75103 (MMS)

Nu blir håret ljusare


frukost.

lång sovmorgon idag, skönt och vara ledig. klockan ett skall jag vara hos Lenita och färga håret. kan bli riktigtiriktigt spännande, har nämligen inte bestämt mig hur jag vill ha det. men det blir säkert bra. Litar på Lenita.

Sitter iallafall med laptopen i knät nu på min vanliga plats i soffan under snug-ruggen. Äter väldigt goda äggmackor med kaviar, en stor kopp kaffe med mjölk och ett glas apro soya med en så jäkla god müsli, finns ju inte en chans att den är nyttig eftersom vi alla vet att allt som är nyttigt både är dyrt och äckligt.

Paulins heter den med smak av blåbär och vanilj, innehåller havreflingor, branflakes, veteflingor, rågflingor, kornflingor, pumpafrön, quinoa och hela 1% torkad blåbär. wow.

Hur låter det L??



små ludna öron.

en rätt fin sak som kan få en och må så bra.


pussochsovgott /C


ur ett minne

först säger jag till mig själv helt vänligt.
snälla gå och lägg dig.
och om jag inte lyssnar på.
ja, då, då vankas det smörj.

känner mig lite som pippi nu när man är ensam o inte har några direkta måsten.
det är rätt underhållande, men oxå lite tråkigt.
därför är det bra och ha lite fantasi så man kan försvinna i ibland.
som i rymden finns inga känslor.

/C

Oväntat besök

Min granne knackade precis på dörren. På en tallrik låg det tre stycken bitar choklad-brownie med jordnötssmör. Det finns snart bara en kvar... Skall försöka dela med mig av den sista till mitt nattsällskap som snart kommer. (Eller skall jag ta den också...?) FANTASTISK överraskning en onsdagkväll.
/L

Från A till C.

Det händer att jag agerar modell. Det kan ibland vara lite småroligt. Idag var det väldigt roligt. Jag fick lämna min A-kupa för att få en härlig C-kupa. De här geledegarna fick jag stoppa i en stor BH.
Så här blev resultatet. Helt bara så där hade jag två stora bröst.
Dock var det väldigt skönt att bli av de klumparna en timma senare. Back to A- and I like it.
/L

Frukost-gott

Grekisk yoghurt (laktosfri), hallon, blåbär, en krav-odlad banan och solrosfrön = Fantastiskt gott. Har precis varit på en skön morgonpromenad i skogen. Det är otroligt vad lite solljus och natur kan bidra med för lyckorus!
Nu till böckerna...
/L

glöm inte bort att ta det lugnt, säger dagge

L, måste säga att sådär mycket träning på en och samma dag låter fruktansvärt jobbigt. Ibland måste man vila och återhämta sig med. Därför tycker jag att du skall följa mitt exempel när det gäller planer för morgondagen. Skall fika, äta alldeles för mycket god mat och fika lite till. OCH hälsa på två stora fina underbara djur. Puss och god natt /C


Matkoma

Hemma igen efter en fin kväll och matkoma är ett faktum. Ätit mat som tagit energi istället för att ge energi- och särskild gott var det inte heller. Jag var så hungrig efter träningen att jag åt alldeles för snabbt. Men vad gör det när man har ett härliga människor runt bordet egentligen?
C! Applåd för din insats på gymmet idag. Tänk på att varje besök blir lättare och lättare. Gillar extra mycket att du inspirerar andra att röra på sig. Jag hade oturen att få en gammal knäskada tillbaka idag under mitt löppass. Jag har ett så kallat "löparknä" vilket är hemskt. Det enda som hjälper är att stretcha och att INTE löpa. T r å k i g t med tanke på att jag är så galet hungrig på att springa.
Imorgon skall jag inte arbeta då jag måste studera. Det innebär en morgonpromenad med en kär vän, Bodycombat som lunchpass och avslutningsvis Bodybalance på kvällen. Natur, kondition, styrka och avslappning på en och samma dag- helt fantastiskt!
/L

Tänkte jag var tvungen och testa om det gå...

Tänkte jag var tvungen och testa om det går och blogga med mobilen. Höhö. Är man nörd så är man. :-)


en utav de bättre dagarna.

Imorse när jag vaknade var allt jag kunde tänka på hur långsamt tiden går när man längtar efter någon så hjärtat brister lite. Det har knappt gått 6 veckor. Alltså inte ens hälften. Fick mig inte alls och känna mig motiverad. Många blir deprimerade över mindre. Efter en lång frukost framför lapiditoppen bestående av kokt ägg, paulinmüsli med alprosoya yoghurt, te och två mackor med färskost och pepparsalami bestämde jag mig ändå för att sluta såsa, dra upp persiennerna möta solskenet och gå bort till de där sabla gymmet. ;-) Körde lite blandad styrka överkropp med kondition. Började med 15min på cross-trainern, därefter 10min på bandet. Men alltid när jag springer eller går på bandet så får jag sjukt ont i vaderna. :-( vad beror det på? Sedan körde jag 3x10 triceps, bicebs och mage. Fint gympass. Nu sitter jag på jobbet och skall snart fixa det sista innan vi skall sova. Pratade precis med en vän, A, och hon berättade att hon blivit så inspererad av att jag gymmat så hon hade besökt sitt eget gym idag. Fan vad kul. Det är ju precis dethär som den här bloggen är till för. Jag menar KAN JAG KAN TAMMEFAN ALLA. :-) kram på er. /C

När man egentligen inte känner för det

Ibland, eller snarare mycket sällan, så känner jag verkligen INTE för att träna. Idag är en sådan dag. Men av erfarenhet vet jag att när jag väl är inne på gymmet så är det som om ett mirakel sker. Jag ger ännu mer och blir helt plötsligt full av energi. Men just nu, 20 minuter innan jag skall bege mig dit, känns det så långt borta. Jag motiverar mig genom att tänka på känslan efteråt. Så tänker jag när jag egentligen inte känner för det.
Min dag har varit hektiskt. Jag dagdrömmer om en strand där jag sitter och gör absolut ingenting. Ikväll skall jag träffa några av mina allra närmaste vänner. Det blir födelsedagsfirande på min favoritrestaurang. Jag har bedrövligt mycket att göra i skolan men skall jag inte tänka på alla "jag borde", "jag måste" bla bla bla.
/L

waah.

läste L's  plan inför helgen och låt mig säga såhär - jag är livrädd.
tur för mig att jag är ledig mån-tis för gå lär jag inte kunna göra.
god natt, sov sött, vi ses imörrn /C

Love-life

C och jag har något gemensamt. Vi har lyckats att träffa kärlekar som har förkärlek till havet. Alltså är de ofta ute på havet och är långt borta. Men ikväll, då har min sjöman minsann somnat i rätt säng. Det finns mycket som får mig att må bra men att se på honom när han sover här brevid är svårlaget.
God natt, L



C, here is your challenge

Nu skall det börjas flåsas, pustas och svettas. Här kommer ett löpprogram för nybörjare. Hämtat från iform.se och jag tycker upplägget är riktigt bra. C, du börjar imorgon tisdag och de andra passen kör vi tillsammans i helgen. Jag föreställer mig ungefär att det kommer bli något så här.

Dag 1 Tisdag

10 min. rask gång

5 min. löpning i lugnt tempo 
Fördelat på 30 sek. löp, 1 min. rask gång osv.

5 min. rask gång

20 minuter totalt

Dag 2 Lördag (Med mig i skogen)

20 min. rask gång

20 minuter totalt

Dag 3 Söndag (Med mig i skogen)

10 min. rask gång

5 min. löpning i lugnt tempo 
Fördelat på 30 sek. löp, 1 min. rask gång osv.

5 min. rask gång

20 minuter totalt

/L

Förvirrad tjej skall bli mindre förvirrad tjej

Det är något särskilt med måndagar på mitt arbete. Det är hektiskt, folk är ihärdiga och jag stupar gärna i säng tidigt. Denna måndag var inget undantag. Jag har så mycket siffror i mitt huvud och det skulle behövas en löprunda för att rensa tankar. Men istället för en tur i skogen fick jag  agera taxi för mina föräldrar som nu sitter på ett flyg till paradiset. Jag är inte alls bitter.
För att göra en förvirrad tjej mindre (eller kanske mer) förvirrad...
Vi kommer i forskning och andra rön alltid få olika besked om vilken mat som är bra och mindre bra. Då tänker jag alltid så här; vilken mat är mest "ren"? Vilken mat har varit minst processad? Vita kolhydrater i det sammanhanget är inte alls att föredra eftersom det är långt i från naturligt. En korv är inte heller särskilt "ren" för mig och därför inte ett alternativ allt för ofta. Det många glömmer på tallriken är det gröna. Det är inget stackars litet salladsblad jag försöker betona vikten av utan andra grönsaker som är sprängfyllda med näring. Mer om det så småningom...
C, till helgen när vi ses skall vi tillsammans göra en mat-plan för dig som kommer att vara anpassad för just dig. Den kommer självklart att presenteras här. I samband med det presenters även mitt energiintag och det skiljer sig åt eftersom min mat mest består av vegetariska alternativ. Så håll ut C,  du kommer bli klokare! Förändringar tar alltid tid och det är av största vikt att växa in i dem.
/L

dagens middag.



/C


förvirradtjej_90

idag demade jag viktväktarkorv, alltså vikt väktarnas egna korv som endast innehöll 3% fett.
men då kom det flera kunder som sa att det är inte fetthalten som är viktig i mat, ex korv, utan det är kolhydrathalten, det skall inte överstiga 5g / 100 g. asså hur skall man veta vad man skall äta när man hela tiden får olika besked? kommer ju sluta med att man inte kan äta något för det alltid finns någon som säger att det är fel, eller mindre bra.

/C

Veckans ambisiösa planer.

känner att de föregående inläggen var lite off topic, men nu förstår ni vad jag varit de senaste 1 1/2 dygnet. såhär ser iallafall mina planer ut inför veckan.

tisdag - träna styrka på gymmet. axlar, armar och mage. ca 1 h. (om jag orkar och inte bestämmer mig för att jag är trött och vill sova till två istället) sedan jobba.

onsdag- apt 12-14 sedan skall jag hem till svärmor och på kvällen ska vi till min killes syrras stall och hälsa på hennes och hennes killes två hästar Omega och Tösen.  

torsdag - färga håret hos Lenita (hur vet jag inte ännu riktigt) och sedan pass på kvällen med Virre, har inte bestämt mig om de blir core+zumba eller om de skall bli box. får se vad vi är sugna på.
 
fredag- jobb 11-19, vila

lördag - söndag - ja, L, där får du helt bestämma ;) Iam all yours.

/C


äntligen hemma efter 31 timmars jobb.


goa torra läppar. mums. sover med idominsalva varje natt men mina
läppar tycker helt enkelt inte om vintern. snälla vår.. nu?


fint väder på väg till jobb nr två. man blir ju så taggad.
C-vitaminkick är typ det enda som hjälper. imorgon ska jag köpa en apelsin.

/C


hitler var en dum gubbe

Träffade precis en man som överlevt II världskriget. Han hade blivit sjöman sa han om inte den dumma gubben hitler hade kommit och förstört. Han sa att han fortfarande drömde mardrömmar om när bomberna föll i tyskland, hamburg. Men idag var han 89år och hade precis lärt sig persiska och kunde baka sockerkaka utan smör. Det ni.

nepp nu skall jag sluta låssas-bajsa och gå ut och jobba lite. /C

hallihallå

Usch vad jag är trött. Sitter så lunch just nu. Har sneglat på dom baugetteställe precis vid grönsakstorgets hållplats i typ forever så idag när jag dema precis i närheten tänkte jag. Nu jävlar. Och så god. Grov fralla med potatissallad och rostbiff. Ibland får man synda. Nu sitter jag på ett café i närheten och dricker lite kaffe innan jag måste gå tillbaka till hemköp och dema 4timmar till. Viktväktarkorven är fördjävla svårsåld speciellt när man inte är speciellt Motiverad. Höhö. Skriver mera sedan när jag kommer hem och då skall jag avslöja mina träningsplaner för veckan. Tjo. /C

C, how about the week?

C, jag vill höra om dina tränigsplaner? Jag har något för dig. Imorgon kommer du får reda på vad./L


pst. Sitter i soffan och har proppat i mig godis. Mår så där skönt illa som man ibland kan göra.

Peppad

Med skorna i högsta högg- till träningen. Var jag tränar? Jo, här. www.onyx.se
Jag har precis bokat träningspass kommande vecka med en av mina bästa vänner. Förena nytta med nöje. Hon är peppad och jag blir peppad av att höra henne.
/L

Easy soup

Jag har gjort linssoppa. Det ser inte alls lika trevligt ut som det faktiskt är. Eftersom jag varken gillar eller har tid med att stå i köket så är det perfekt med linssoppa. Det enda som behövs är ett paket Zeta Ekologiska Linser som jag kokar upp med olja och balsamvinäger. Därefter mixar jag ihop det. Ännu godare att toppa med fetaost men tyvärr hade inte jag någon sådan hemma idag.
/L

Good for you & better for the planet!

Good for you & better for the planet står det på föpackningen på Alpro Soya-Yoghurt som var en del av min frukost idag. Ett bra alternativ till yoghurt; speciellt för personer som är känsliga mot mjölk vilket jag är.
alprosoya.se kan man läsa om fördelarna med att välja Alpro Soya-produkter. Det godaste i min smak är att blanda yoghurten med blåbär och banan.
Jag verkligen älskar söndagar. En kravlös dag på något sätt. Trots att jag skall studera så är även denna söndag härlig. Ser fram emot en härlig promenad längst sjön, ett spinningpass och tapas till middag!
/L

godmorgon,

ska precis åka iväg till jobbet. vi hörs imorgon kväll.
skall nämligen jobba på mitt vanliga jobb idag 9.15 - 8.05 imorgon
sedan skall jag dema viktväktarkorv på en mataffär här i stan 11-19 på måndag.
spännande!
kram på er och hoppas ni får en fin sön-mån <3

/C


PEPP!



nu jävlar drar melodifestivalen igång, vad vi har längtat !!

min eftermiddag.

puh, vad jag är trött. Ett glas vitt framför melodifestivalen får avsluta min kväll innan jag skall krypa ner i sängen. Är helt mör i kroppen, trots att jag stretchade så bra jag kunde förut så kommer jag säkerligen inte kunna gå imorgon. Men är rätt glad ändå för jag har mina nya skor som jag kan ha på mig. Köpte ett par curlingkängor för ca en månad sedan på scorett outlet i kungsbacka men de sprack i sömmen, så fick gå och byta dem och då var den sorten slut så fick köpt mig ett par andra som kostade 500 kr mindre! hur bra?

skulle iallafall göra pannkakslunch efter träningen förut, gjorde en liten mix mellan L's och PT Carlos recept. nämligen:

2 dl dinkelmjöl
1 dl havregryn
5 dl mjölk
4 stora ägg
lite smör
lite kanel

tror säkert dom blev jättegoda, men när jag var klar med dem så var klockan typ 5 och då var det lite för sent för lunch så då sket jag i det och började med middagen istället, kovstrofanoff, gott, billigt och snabbt.
såhär gjorde jag den:

2 röda lökar
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2.5 dl matlagningsgrädde
2 dl krossade tomater
ca 1/2 falukorv
lite tomatpure
salt
peppar
chilipulver

servera med grönsaker och fullkornsris.
MUMS!!


pannkaksmeten såg allt annat än aptitlig ut..

men det blev rätt bra efter ett par försök...

korvstoganoffen.

och det bästa utav allt är att det blev en massa matlådor. :) glad tjej.

Kram / C


I brist på annat...

... så smaskar jag i mig ICA:s ekologiska chips. Laxen skall in i ugnen och självkostnadsanalyser/ABC-kalkyler samt beräkningar skall in i huvudet. Eko är bra. Inga hemska tillsatser. Kalkyler är mindre bra. I alla fall mindre roliga.
Heja lördagkväll!
Heja C!
/L

dagens träning avklarad.

sådär, precis kommit hem ifrån gymmet. hela kroppen skakar och jag är fruktansvärt hungrig. i .vanliga fall brukar jag inte göra lunch men just idag passar det ganska bra för imorgon skall jag jobba dygn (alltså 9.00-8.00 måndag morgon) och då är det gott me lunch när man jobbat ca 6 timmar. Tänkte ge mig på ett par pannkakor som PT Carlos tipsade mig om med färska bär. mums nu kurrar magen. tänkte göra korvstoganoff till middag för det är så bra och frysa in.



Idag på gymmet körde jag mest kondition faktiskt, tycker änna det är roligast. Vet inte riktigt om det är bra eller dåligt men körde en ganska jobbig blandning av allting, först 20 min cross-trainern, sedan har dom ett löpband som är delat i två så de känns som man går i värsta trängen 10 min, sedan 10 minuter på en cykel som man änna sitter lätt bakåtlutad i, därimellan 50 situps i en situpsmaskin och avslutade med 10 minuter powerwalk på bandet. Fick jätteont i fötterna så kunde inte springa, kanske bra och ta de lungt i början som Carlos säger.

Nu mat innan jag försmäktar på denna ö, sedan skall jag läsa lite mail ifrån min karl som är till sjöss kram /


Feel good by L

Låt mig presentera någon som verkligen får mig att må så där ljuvligt. Om tre dagar är han ett halvår och i april är det vi som skall ut i skogen för löpturer.
Sitter här och knaprar torkade bär. Jag Berry Boostar med andra ord. Jag har resonerat med mig själv om kvällen och (tyvärr) var den den kloka delen av mig som vann. Istället för att dansa in natten beger jag mot en plats som får mig att bli lugn och harmonisk; mina föräldrars stuga på landet. Anledningen till detta är att jag skall finna studiero då jag imorgon har en inlämning som inte på långa vägar är klar. Jag har väl inte nämnt att jag både arbetar heltid och studerar heltid? Det är en kombination som får lördagar att bi si så där roliga ibland.
Ser fram emot morgondagens löprunda bland kor och skog.

känner mig extremt seg idag..

skall snart ta mig i kragen och gå bort till gymmet, de är bara kanske 100 meter bort ändå tar de emot.
speciellt med tanke på att de är en man där borta som är väldigt stor, vi snackar 150kg-klassen, och sprang på ett band brevid honom för några dagar sedan.. och ja.. de kändes inte så kul och inte orka alls lika mycket som han... nepp idag skulle jag helst av allt vilja krypa ner i sängen och sova för är så sablans trött. tror det är en kombination mellan lite för mycket och tänka på, lite för dålig mat, lite för mycket jobb och lite för lite sömn den senaste veckan. Vet ju att jag kommer känna mig bättre efter gymmet och att de är bra för mig och allt dedär.. har iallafall pappas fina ipod nano som jag lånat med mig, fick tom en liten grej att ha den i som man sätter på armen. fiint <3 jaja, får sätta på mig nått anständigt och släpa mig dit bort.. hörs om en stund, då skall jag försöka mig på o göra en fin header.  kram / C

föresten L, hur kunde du veta att de är sånna kläder jag har på mig när jag tränar? höhö


Let's talk about energy


Citerar C. "vad är bra mat och äta innan resp efter träning? vill inte känna mig tung och uppblåst när jag väl är där borta, men samtidigt ha nog med energi för att kunna prestera. och vad skall man äta efter? hört allt ifrån banan, sportdryck, choklad, nötter osv. har du nått bra tips?"
Det första att undvika är att äta vita kolhydrater om du vill undvika att vara uppblåst. Vita kolhydrater är bland annat vit pasta, vitt ris och vitt bröd. Min mage blir som en ballong och det är en förfärlig känsla. Dessutom är det på tok för mycket energi med alldeles för lite näring. Ät något som du känner att får energi av. Om det är ett mellanmål så är smoothie super. Frukt och bär baserat på mjölk eller naturell yoghurt. Testa det vet ja'! Lite lunchförslag kommer jag delge de närmaste dagarna. Se fram emot en lista som kan inspirera!
Efter träning brukar jag vara riktigt hungrig och jag brukar ha känslan av att kunna äta en helt häst. Jag tycker att något på ägg är ett bra alternativ. Omelett med fetaost och en härlig sallad till eller varför inte goda pannkakor? Pannkakor enligt följande recept!
- 2 dl havregryn
- 3 ägg, helst bara äggulan
- 1 dl hallon
- 1 dl blåbär
- Solrosfrön
- Mosad banan
Rör ihop och stek i kokosfett eller olja på en temperatur som inte är allt för hög. Det ser ut som lila degklumpar så en platt pannkaka är inget att eftersträva helt enkelt. När de har stekt igenom är det väldigt smarrigt med keso och rivna morötter på.
Ta dit till gymmet och visualisera dina mål. Annars kanske följande video kan vara till nytta.
Youtube. Call On Me- Eric Prydz.


/L
pst. Varför lyder inte mina kommandon om mellanslag som jag gör mellan texterna?

innan/efter träning mat?

tänkte köra lite kondition på gymmet idag, ev blir det en liten promenad med.. men måste städa lägenheten med, det är fantastiskt hur stökigt det kan bli när man är ensam. men tänkte passa på och fråga dig L, vad är bra mat och äta innan resp efter träning? vill inte känna mig tung och uppblåst när jag väl är där borta, men samtidigt ha nog med energi för att kunna prestera. och vad skall man äta efter? hört allt ifrån banan, sportdryck, choklad, nötter osv. har du nått bra tips?

kram / C

Muskelsoppa

Hela min kropp skakar efter morgonens pass. Kom precis ut från duschen och fyllt på med lite energi. Mina muskler i kroppen känns som en enda stor soppa (om det nu förklarar bra nog). Vet inte riktigt vad jag vill åstadkomma med min beskrivning men hur som helst är mina muskler trötta men jag är väldigt belåten. Dagens pass bestod av stabilitet, stryka och balans och det var ny koreografi vilket alltid är en utmaning.
Jag imponeras av C:s mål som hon beskrev i tidigare inlägget. Men det mest fantastiska är att att hon verkligen vill göra en förändring. Jag tror nämligen att viljan är det som har mest betydelse i sammanhanget. Sedan är det bara resten kvar; att faktiskt göra det. Men vill man tillräckligt mycket så fungerar det.
För att fastställa lite kring bloggens uppbyggnad fungerar det som så här att jag skall ge C feedback på det hon äter och inspirera henne till bättre alternativ och "coacha" henne till att röra på sig. Jag är absolut ingen expert på området; men läser det mesta jag kommer över kring vad som påverkar hälsan. Min filosofi är föränderlig och absolut inte på något sätt det rätta alternativet. Jag tror att vi människor har olika behov och olika uppfattningar men det jag kommer att utgå ifrån är min filosofi och vad som fungerar bra för mig. Kan någon del inspirera någon så har jag lyckats bara där. Men nu är mitt mål att få C att må bra- eller i alla fall bättre.
C. Nu kommer feedback på din frukost.
- Undvik att micra mat. Jag tror mycket näring försvinner i samband med det och hur skadlig micron egentligen är vill jag inte ens våga mig på att diskutera.
- Välj så "rena" produkter som möjligt. Skall du äta yoghurt välj osockrade. Danino bananyoghurt är med andra ord inget bra alternativ. Min teori är att socker är den största boven i dramat i vår mat idag. Livsmedel sockas för att förhöja smaken och vi blir allt mer beroende.
- Det bästa alternativet gällande linfrön är att köpa hela linfrön men att själv krossa dem. Köper man krossade så har mycket näring försvunnit i processen redan och äter du hela linfrön så har det egentligen ingen funktion. Så krossa dem på egen hand så består näringen på allra bästa sätt. Linfrön är fantastiska små frön. Ät gärna lite solrosfrön och pumpafrön på naturell yoghurt så får du i dig en bra mix.
- Ös över med bär på yoghurten. Blåbär och hallon. Om dem är frysta ta upp dem kvällen innan så du inte micrar dem.
So far, so long. C, glöm inte att gå en promenad i friska luften i alla fall. Det gör gott för både hjärta och själ.
/L

Hallihallå,

Hej,

jag är alltså andra halvan i detta utimata skivarduon, bestående av min förtjusande inspererande kusin och mig själv, C-slackern. skämt å sido, jag är inte jättemotiverad att träna och äta rätt och allt dedär? varför skall man de? vad är de för fel med att bara "leva livet" ta en öl, äta korv och se på tv? Men nu har jag iallafall insett att jag måste röra på mig iallafall lite, och införskaffat mig ett gymkort, men som den enooorma amatör jag är på området kände jag att jag 1, behöver en rejäl spark i baken och 2, lite hjälp på traven med mat och motion o allt dedär.

Mina mål är helt basic:
- komma i mina cheep monday jeans igen
- kunna gå upp för trapporna (1 trappa) till lägenheten utan att vara helt död.
- springa kanske 15 minuter på ett såntdär löpband utan att tro att min stund är kommen
- få mer energi
- lära mig lite mer om vad som är bra och äta när man tränar o vad man inte skall äta osv?
- stärka ryggen så jag slipper ha sömnlösa nätter
- bli av med kärlekshandtagen (gärna innan sommaren, eller i värsta fall julen, hade tänkt åka utomlands över jul och nyår iår..)

- och går jag ner 10 kg på kuppen gör det absoooolut ingenting. (men jag vet att L är allergisk mot allt vad "jag tränar för att gå ner i vikt" heter så de är bara en bonus.. kej?)

tänkte iallafall, eftersom L visade sin "ultimata frukost" så kan jag visa de jag helst äter nu iallafall och hur den skall avnjutas på bästa sätt.


alltså te med mellanmjöl, två goa mackor med phiadelfiaost och pepparsalami på och ett litet glas med danino bananyoghurt med lite linfrön för magen och frysta blandade bär som jag bara värmt i micron på.. mumsfillibabba. nu skall jag avjuta den framför TVn.



Kram / C


Frukost, en ultimat sådan

C, det här är något för dig!
Har precis ätit en skål med bovetegröt, skivat äpple, kanel och havremjölk. För mig gör detta underverk för både mage och ork. Om dryga timmen skall jag bege mig mot gymmet för en timmas functional moves.
Det var i boken Peace, Love and Food av Renée Voltaire som jag för första gången kom i kontakt med bovete. Bovete som hör till pilörtsväxter liknar andra sädesslags näringsmässigt men innehåller mer av järn fosfor, kalium och kalsium. Det har en hög halt av proteinet lysin som är en livsnödvändig aminosyra. För mig som föredrar att äta vegetariskt, men med mycket inslag av fisk, är bovete nödvändigt. Det är lättsmält och känslan efter en skål är perfekt!
Är magen glad är människan glad. /L

My friday

t mig presentera min fredag. Tillsammans med litteratur blir det gott te och Renée Voltaires goda Berry Boost och torkade mango. Renée Valtaire är lite av min guru.
Mums.
/L

Come with me

Till toner av Come with me, CEO, skriver jag första inlägget i denna blogg. Jag, L, är ena delen av en skrivar-duo som främst kommer att betona något som vissa älskar medan andra avskyr.
Det skapar känslor och reaktioner som prestation, ångest, lyckorus, beroende, panik, glädje och mycket annat. Det som kommer att ligga i fokus kan vi sammanfattningsvis kalla för välmående. Innehållsmässigt kommer vi till stor del beröra det som påverkar välmåendet; mat och rörelse.
Jag hör till kategorin människor som verkligen blir som uppslukad av att må bra genom de val jag själv gör. Det är verkligen fascinerande att mat och rörelse kan påverka oss i den grad det gör. Därför kommer jag att fungera lite som en inspiratör för min älskade kusin N som idag inte alls delar min uppfattning om att träning är så fantastiskt.
Come with me!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0