dagens middag.

efter lite synd i form av en chailatte och brödkrutonger på en cecarsallad så avslutar jag kvällen med en smaskig sallad med kokt broccoli. mums. nu skall jag sätta tänderna i den och se på lyxfällan och big brother innan jag kryper till kojs. imorgon skall jag demostrera gott i maten en laktosfri matlagningsgrädde gjord på havre i varberg 11-19.



puss / C


Statusuppdatering

Min systerdotter på 18 år uppdaterade precis sin status på sin facebooksida:
"Från och med imorgon så blir det godis förbud och slut på all skräpmat! och hårdträning..... tur att man har en UNDERBAR moster L.M som ska hjälpa mig med ett schema :D"





Jag blir en stolt moster som gillar att hon börjar reflektera över det som påverkar hälsan.
/L

Homework/Gossip


Shape up

Ser Shape Up- en träningsfilm av Blossom Tainton som man kan träna efter hemma. Filmen kom med en tidning för ett tag sedan och jag har helt glömt av den. Jag vet inte om det är fånigt eller roligt. Eller både delarna. Jag är så satans förkyld att jag får se andra träna istället för att göra det själv. Men måste ju testa att göra programmet någon gång med en instruktör i tvrutan. Det som är roligt är att hon använder sig av en pilatesboll i programmet och det gör jag allt för sällan. Damma av min boll jag har här hemma, ta på träningsskorna och ställa sig framför tv:n skall jag minsann göra när förkylningen är över...
Nu skall jag sjunka ner i böckerna igen och samtidigt ladda över en ljudbok till min iphone. Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma. "En berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv". Blir perfekt att lyssna på under mina framtida löpturer.
/L

I väntans tider

I väntan på min omelett i ugnen äter jag en morot. Omelett som är gjort på fyra ägg, en skvätt vatten och örtsalt. Häll i omeletten i en form med olja i botten och tärna sedan i mozzarella. Det är ruskigt enkelt och ruskigt gott.
/L

liten busig en.

som inte har med träning o göra men som gör mig lite fnittrig.
anmälde just min moster, utan att hon vet om det, till
ensam mamma söker. hihi. busig tjej.
hoppas hon kommer med, det hade vart skoj.

/ C

hur jag mår och känner mig efter några dagar med nya dieten.

underbara L, undrade hur jag känner mig nu när jag är på detox. måste faktiskt erkänna att jag mår sådär; min mage är helt fucked up men det har den varit ett tag nu (väldigt pinsamt att prata om men ack så viktigt i sammanhanget.. skitsamma, gör de för er skull) och jag känner mig ganska orkeslös faktiskt. men det känns otroligt fresht att äta såhär mycket sallad och grönsaker att jag antagligen kommer ta med mig det efter detoxen är slut med.

men själva orklösheten.. jag vet inte om det kan bero på andra saker, någon konstig illution innuti mitt huvud som etstat sig fast som säger att jag måste ha kött, bröd och pasta i varje mål mat för att känna mättnadskänslan. det får en ju att fundera vad det är för konstigheter i sådanna saker som gör att man blir mättare än om man äter endast frukt och grönt. kommer köra på detta imorgon med men mår jag inte bättre och känner mig piggare imorgon kommer jag gå tillbax till min gamla, frukost framförallt, igen. det är nog den biten jag upplevt jobbigast för jag brukar vara så fruktansvärt hungrig på morgonen och smoothisarna jag gjort ger mig noll mättnad och bovetegröten.. ja, den.. äter jag helt inte. då är jag hellre hungrig.

men känner å andra sidan inget som helst godisug, vilket är fruktansvärt befriande. det enda som lockar är kanske en chailatte från espressohouse, det skall bli min "fyfan vad jag är bra-present" till mig själv kanske på fredag, då är jag nämligen bortbjuden på middag så då måste jag avbryta detoxen för denna gången.

dock planerar jag och köra en till när min fina M kommer hem ifrån sjön om 1 månad tillsammans med honom, han är så nyfiken på det här och det skall bli kul och se om han klarar av det och ha någon som kan stötta en när det är svårt och motivera en att fortsätta. åh vad jag längtar. långt och tråkigt inlägg detta, skyller på sömnbrist. nu skall jag ta igen den varan, sov gott sötnosar. puss/C


godare än godis.


Hurra

C, hurra hurra hurra! Ditt intag idag är ju toppen. Jag är nyfiken om hur du känner dig? Pigg, orkeslös, trött, pigg, glad, sur?

Closer

Jag träffade en man i somras som sade några ord till mig som jag ofta tänker på. Orden har etsats sig fast på något sätt men vissa stunder glömmer jag dem. Medvetet eller omedvetet. Det var under ett samtal som jag beklagade mig över mitt ständiga sockerbehov. Mannen påstod att jag måste ändra mitt tankemönster kring godiset betydelse. Han menade att vi nuförtiden fokuserar allt för mycket på att belöning handlar om att äta saker; både onyttig mat och godis. "Ändra dina tankar om att godis är belöning. Hitta andra sätt att belöna dig". Mannen hade karisma och jag önskar så att jag kunde förvara honom i en ficka och kunna ta fram honom närsomhelst för att säga visa ord vid behöv.
Min belöning på söndag efter en helg med studier blir därmed en filmkväll. Jag ser fram emot att se Closer.
En favorit.


/L





btw.

träningen gick bra. blev enligt schema axlar/armar och avslutande kondition, sprang som en galning och kände ingenting av stukningen. efterråt kändes det som jag skulle spy men det gjorde ingenting. är rätt nöjd med mig själv faktiskt men börjar bli trött på att vara den tröttaste och svagaste på gymmet :( men det tar sig väll. /C

3 gånger måltid. 3 gånger mums.


gårdagens middag, sallad med grillad haullomi. mums som fan.

idag gjorde jag en linssoppa med ärtor och morötter med fetaost på toppen. mums.

idag efter träningen var jag lite sugen på grönsaksstavar med tzatsiki - så det fick det bli.

respons på de? /C


otaggad till 1000

varit otaggad på träning hela veckan.
tråkigt ändå för vill verkligen ha resultat.
skall masa mig iväg nu ändå.
JUST FREEKING DO IT.
ensam dock för min dumma träningskompis hade inte
tid och svettas med mig idag heller.
så vi hörs om nån timma och då skall
jag visa vad jag åt till middag idag.
det var momsigt.


(bild härifrån)

längtar efter att min karl skall komma hem
om ca 3 veckor är han hemma.
vad jag skall köra med honom på gymmet då.
kommer bli riktigt nice.

puss/C


matteplugg.

sitter med hjälp av matteguiden.se (en skitbra sida på nätet där de går igenom allt de man egentligen borde kunna..) och försöker för allt jag är värd och komma ihåg vad jag lärde mig på gymnasiet. hopplöst. tre dagar kvar till det stora provet som kommer avgöra min framtid. känns lagom hoppfullt, är hungrig med, kommer få säga upp allt vad liv heter fram tills lördag. nej fyfan. ångest är bara förnamnet. fler än jag som skall göra högskoleprovet på lördag?

/ C

Flow

Nu har jag flow i studierna. Det är roligt efter veckor med tungt motstånd. Lunch på ett fik blir nog belöningen!
Flow

"Flow är ett begrepp inom psykologi. Flow är ett psykiskt tillstånd som uppstår då en person med tillräcklig medvetenhet ägnar sig åt en verksamhet med ett definierat mål.

Flow kännetecknas av: Att koncentrationen intensifieras, att medvetenheten ökar och att känslan av passerande tid upphör. Efteråt upplever man en känsla av tillfredsställelse inombords".

C, du kommer förhoppningsvis känna flow efter din första träningsvecka. Let me know!
/L

Hej halsont!

Kände igår när jag vaknade att halsen inte riktigt var som den brukar. Denna morgon var värre. Näsan rinner en aning och vänster körtel är svullen. Hej halsont! Dagens träningsplaner har jag ställt in och kurerar mig istället med varmt vatten, pressad lime och ingefära. Det brukar göra under. Sitter hemma för att läsa idag. Ångestuppgiften skall om en vecka vara klar att skicka in och då kommer jag vara lycklig. Jag har aldrig tidigare varit med om en uppgift som slukar så mycket energi så det är en ny känslostorm som jag vid 25-års ålder upptäcker.
/L

Min frukost imorse.

mms_img62511 (MMS)

Min frukost imorse. Bovetegröt med banan och jordgubbar så och smoothie med blandade bär ex vinbär och jordgubbar. Den var god men bovetegröten var en helt annan femma. Usch. Jag måste gjort fel. Nu sitter jag på jobbet och har med mig massa gott för att fixa till en sallad senare. Det blir fina fisken. Puss /c


Framsteg

Jag körde armar/axlar i morse kl 06.30. Jag tycker det är extra roligt när jag upptäcker att jag orkar ännu tyngre vikter. Det är framsteg! Turboblogga är också roligt. Imorgon skall jag på stenåldersträning och jag längtar lika mycket som vanligt.
Lite för mycket muskler för min smak. Men ändå. Ni kanske inspireras?
/L

C, you rock!

Du är så bra att du vill må bättre! You rock, girl!


/L

När det är som bäst

Finns det något bättre mellanmål?
/L

Frukost hos mor och far.


imorse, sista frukosten hos mamma och pappa. underbart när allting finns, dock hade de varken soyamjölk eller soyayoghurt så fick köra på havregrynsgröt med vanlig mellanmjölk och jordgubbar och ett äpple. eftersom te var förbjudet i detoxen blev det silverte (dvs varmt vatten med mjölk). gott men blev inte riktigt mätt alls. lever nog fortfarande med illutionen av att jag MÅSTE ha två mackor och kaffe på morgonen annars blir jag inte mätt.. haha. /C


söndagsmys med lillasyster och lillebror.


alldeles förträffligt underbart gott, dippen hette holiday och var från estrella. mycket godare än chips. hellokitty russinpaketen var jag tvungen och testa, menar russin är ju gott. lite i dyraste laget dock 29:-.
/C


stukad fot?

tror jag stukade foten på krogen i lördags, inte bra alls.
idag när jag var ute och sprang/gick (mest gick, men fort)
så fick känningar i foten direkt och nu är den helt svullen och dunkar lite.
känns som jag hoppat ner ifrån götaälvbron och landat på högerfoten.
haha, bra gjort C!

Ups.

sovit bort hela dagen. varit så trött. är fortfarande trött. ingen jävla aning om varför, faktiskt. vad tror ni? var och handlade massa grönsaker så jag kan göra mycket god och nyttig mat hela veckan som kommer. kom precis hem och känner faktiskt inte ett jävla dugg för att gymma idag, har änna ont i huvudet. skall nog ta mig en powerwalk/joggingtur istället. frisk luft tror jag kan göra gott. /C


lite utav det jag handlade idag. mums.

men gud, vad hände??

all energi bara bokstavligt talat rann ur mig.
är ledig idag så åkte hem tidigt i morse för att jag skulle
hinna med alla grejer jag skulle göra.´
men nu känns det nästan som om jag måste sova ett dygn
innan jag orkar ta itu med allt dedär.

skall ladda upp bild på min frukost och gårdagskvällens mysbilder sedan.
nu skall jag vila en stund, sedan handla lite, lunch och sedan gymmet.

/C

vilket spännande träningsschema.

allting är mycket enklare när man får en liten putt i rätt riktigt now and then. det här känndes som PRECIS det jag behövde eftersom jag har så extremt lite erfarenhet utav träning från tidigare. Kommer köra igång med första passet redan imorgon när jag kommer hem till storstan igen, så det blir upp med tuppen, morgonpromenad och sedan åka hemmåt mot gymmet. har även sneglat på en rad olika spännande raw food recept som kan passa in i detoxen med så här blir det krafttag som gäller. spännande och lite härligt.

hoppas ni är med mig, behöver all hjälp jag kan få.. resan mot ett hälsosamt liv har som sagt bara börjat/C

C:s träningsprogram för tre veckor

Så här kommer C:s träna de tre kommande veckorna:
Dag 1
Styrkepass på gymmet: Armar/axlar och avslutar träningspasset med konditionsträning 12 minuter. Du skall flåsa och hjärtat skall pumpa. Välj om du vill gå i snabb takt och i så fall med lutning, springa, springa intervall (föreslår springa i 2 minuter och gå 1 minut)
Dag 2
Konditionspass på en timma. Antingen spinning, powerwalk eller något annat roligt. Du skall svettas!
Dag 3
Styrkepass på gymmet: Ben/rygg och avslutar passet med konditionsträning 15 minuter. Samma känsla som jag beskrivit ovan.
Dag 4
Konditionspass på en timma.
Vid varje träningstillfälle:
Magövningar och armhävningar. Så många du orkar. Fokusera inte på antal men fördela det på tre set.
Magövningar som är att föredra: sidoplankan, vanlig planka, båten, crunch... Googla och se om du hittar några andra som du kan variera med!
C, kom med respons eller frågor! Ta hjälp av gymmet om du inte kommer på övningar till vardera muskelgrupp. Eller fråga mig. Ladda med bra musik för gympassen och drick mycket vatten. Jag föredra att pressa lime i vattnet eftersom det är mycket lättare att dricka med någon smak. Det är viktigt att dricka jämt fördelat under hela dagen!
Morgonpromenad innan frukost så ofta du kan har också en betydande effekt.
Lycka till! Om tre veckor kommer ett nytt.
/L

hur ser 200 kalorier ut?

jo, precis såhär.
/C

kan inte tro det är sant..

kan ni förstå det? fattar inte riktigt vad som hände. hade tänkt låna mammas cykel nu idag och cykla upp till en sjö i närheten och njuta av våren. men det går inte nu för nu är backen fylld av snö igen. känner mig nerslagen.
oinspererad. dagen har faktiskt spenderats precis som jag förutsåg, känner mig trött men rastlös. ingen härlig känsla på en annanrs spendeed weekend.

utanför fönstret precis just nu:


håller mig inomhus tills det försvinner. är så trött på kyla, vinter och slask nu.
vill ha bara ben, rosevin och simma i havet. ölpicknikar i parken med håkan hellström ur högtalarna. solmogna jordgubbar direkt ifrån landet,långa eftermiddagar vid havet, vågor som slår in mot land.
vill inte ni med det?? eller är det bara jag?

/C


Lite av min helg

Hav...
Kusin...
hund...

Saker som har fått mig att må extra bra denna helg.

/L

bakfylla.

utgång igår kväll. L gick hem rätt tidigt, förnuftigt. nu sitter jag här med ömmande hals och huvudet på axeln. ungefär. så idag blir det lungt, gärna mer nerdragna persienner framför tvn men har hört frisk luft är bra. kanske blir det en promenad i de bohulänska skogarna.

hade en supermysig dag igår med kusinen. strålande promenad längs havet, våffelfika hos farmor och farfar, träningspass på tippen (kan man väll kalla det, L sprang ju dit iallafall) och bara njutit av varandras sällskap. hon är förträffligt härlig min kusin. Idag åker L hem, och jag imorgon, tillbaka till vardagen. OCH imorgon skall jag påbörja min detox-kur. ser fram emot det efter en helg fylld av gifter.


härlig bild från igår när jag och L var på promenad med våra hundar. <3

Puss/C


We love Bohuslän


Just nu ligger C och jag i samma säng någonstans i Bohuslän. Vi har haft en urmysig kväll men god mat, ännu godare efterrätt och bastuhäng. För kyla av oss gick vi ut barfota. Det var härligt. Livsnjutning. Imorgon skall vi göra upp ett träningsprogram för C så att hon når sina mål. Heja heja heja!
Kärlek från oss!



Boooom

Boooom i säng efter en lång dag bestående av studier, hårstyling och make-up. Jag har tillsammans med tio fina tjejer gått en visning för en ny butik i staden. Så härligt gäng!
Jag är väldigt trött och det enda jag önskar just nu är mer tid. Evig kamp dessa veckor för att få tiden att räcka till. Imorgon efter jobbet beger jag mig mot Bohuslän för en helg hos släkten. Jag har planerat för härliga springturer med C. Jag LÄNGTAR!
/L

update: detox

skiter i detox denna veckan och kör start på tisdag istället och fem dagar frammåt. men det gör ju inte att inte ni kan köra denna veckan, och medela gärna hur det går och bra tips. det lär behövas. har precis ätit thaimat som var över från förrgår, borde inte gjort det för den var nog inte bra, smakade helt okej, men har lämnat en äcklig smak i munnen och enorm kramp i magen. thji fick jag som fuskar med detoxen :( skiter i träningen idag och går på bio med fina vännen S, hur många lingon och kommer tillbaka imorgon med nya tag. då skall jag dessutom till mamma och pappa med L på kvällen, god mat och bastubad. lovely. puss/C

min detoxstart.

kan ju erkänna att jag blev lite lättad när jag läste här nedan att Ls detox inte heller gått nått vidare. hade helt glömt av att det var idag vi skulle börja så startade dagen med en kopp te och smörgås innan jga gick ut på en lång promenad med molly. först nu slog det mig att j-vlar. detoxen. börjar nu, eller efter jag ätit opp min flygande jacob jag har i en bytta på jobbet. så börjar.. imorgon. det gör ju faktiskt ingenting om man skuter upp saker ibland en dag eller två, huvudsaken är att det blir av. ellerhur? puss/C

Där fick jag för gammal ost

Detoxen började hur bra som helst igår. Men slutade i katastrof. Till lunch åt jag sallad och ost men tyckte det smakade lite konstigt När jag väl ätit upp maten kände jag en sur uppstötning och gick och kollade på ostens utgångsdatum. Det skulle jag gjort innan jag "njöt" av min lunch för den var 12 dagar gammal. För att undvika att kräkas på jobbet proppade jag i mig knäckebröd (ett husmorstips om man äter för gammal mat...) Jag spydde aldrig men kunde först äta nio timmar senare. Jag kände hur osten åkte upp och ner i magen. URK! Knäckebröd är ju inte någon renande föda vilket sabbade hela min detoxstart igår... I och med att jag skall resa bort i helgen och kommer att äta det som serveras och att äta helt renande mat blir svårt. Därför tar jag det en annan gång men förespråkar som alltid att äta så mycket "ren" mat som möjligt. Det gör min mage glad!
/L
Pst. En fantastisk känsla imorse kl 05.50 när min jycke och jag gick på en långpromenad. Det var ljust ute och himlen var rosa. Snart är våren är på riktigt!
/L

heldag i det gula varuhuset.

nu äntligen, klockan 01.40, är jag redo att krypa ner i sängen och sova.
tur att jag har sovmorgon imorgon. dock har jag en liten nattgäst som ville följa med hem. en underbar liten kvinna. fick handlat en massa fina saker så det känns riktigt bra i hjärtat. om ni är lite intresserade så kan jag visa annars slipper ni eftersom detta inte är en modeblogg. dock skall jag ta med damen ut på en lång promenad i solskenet (som de förhoppningsvis är imorgon), det kommer hon gilla.

pussokram, sov gott.


jag och min nattgäst för en tid sedan. <3

dagens låt, älskar sista stycket:
http://open.spotify.com/track/0yxhME7Qi1vBW2ILdRmqx8

Detoxstart

En dag för senare än planerat börjar jag mina detoxdagar. Och det skålar jag smoothie för den här morgonen!
Nu mot jobbet. Längtar till kvällens stenåldersträningspass!
/L

skitbra mellanmålsalternativ allar?

såg denna grejen i mejerihyllan på hemköp häromdagen och tänkte det är ju perfekt mellanmål. hatar iofs keso men tänkte det är nyttigt ju och nötter, blåbär och tranbär är ju skitgott. måste säga att jag äter ju hellre en sånhär än en kanelbulle eller exempelvis ostmackor till mellanmål vilket det ofta blir när man är lite sugen. har ju hört nånstans att man skall äta fem mål om dagen, speciellt bra när man jobbar långa pass som jag gör om helgerna.


såhär glad blev jag, vad tycker du L?
Puss/C

update. finns i cashewnötter/ananas/apelsin/papaya med. mums.


Solen skiner idag.

Idag är jag ledig. Är rätt seg i kroppen för jobbade inatt och det blev inte många timmars sömn så får se om jag orkar gå till gymmet sedan, skulle vara skönt och bara röra på sig lite. Såg en dokumentär igår som gick på fyran som hette tjock och tjockare och jag blev fullkomligt livrädd. såpass livrädd att jag genast la mig ner på golvet och gjorde 100 situps. Fybubbland, det hade verkligen varit en mardröm om man vägde 200kg. De två amrikanska damerna berättade att de nästan inte hade några släktingar kvar för att alla hade iprincip ätit ihjäl sig, eller dött av följdsjukdomar sådom diabetes.

 
världens fetaste tonåring väger ungefär 500kg. kan ju säga såhär. han borde läsa vår blogg.

Idag skulle egentligen vår detoxkur börjat ju men jag och L kom överrens om att jag skall börja på onsdag istället eftersom jag skall till Ullared med svärmor imorgon och är inte säker på om det finns sådan mat att tillgå där. antagligen inte, det är ju mest burger king och sådant som ligger i närheten där. tyvärr. men skam den som ger sig, det skall nog gå och luska ut nyttiga alternativ där med. Nu skall jag ta på mig promenadskorna och ta en promenad ner till stan och hämta ut ett reseersättningspapper för jävla västtrafik går ju inte och lita på för fem öre. i förrgår när jag åkte hem ifrån mamma och pappa var tåget 1 timma försenat, stod still på ett ställe utanför stan i 40minuter utan att röra oss sedan åkte vi supersakta resten av vägen.

Idag blev det omelett med hallomi och tomat till frukost, så gott. en ny favorit. såhär gjorde jag:

två styck ekologiska ägg. ser ni hur fin gulan är?

lite örtsalt.

lite ekologiska tomater eftersom de oekologiska smakar skit.

ner i stekpannan ett par minuter i lite olja och skivad hallomi.
så var det klart, blev inte vackert men ack så gott. prova!!

Senare skall jag visa en skojig grej som jag hittade i affären igår.
skall bli spännande och höra vad vackra begåvande L säger om saken ;)

Pussokram, ut i solen med er *spark i baken*
/ C

Lunch på jobbet

mms_img10634 (MMS)

Pirog med sallad. Och lättdryck med granatäpple och hallon till. Mums. :-) /C FEEDBACK PÅ DET?


Jag avskyr ordet men använder det; Fredagsmys

Bordet är dukat. Läppglanset på läpparna. Bara gästerna som inväntas.
Hej fredag! I really love you.
/L

Detox

Detox? Jag googlar och får följande information.

"En detox handlar om att rensa ut gifter och slaggprodukter som har samlats i dina organ genom att äta en kost som är utrensande, vitamin- och mineralrik och full av antioxidanter och samtidigt utesluta så mycket gifter som det går! Du ger din kropp en chans att återhämta sig och det är en bra början på din nya hälsosamma livsstil.

Är en detox nödvändig?

Ja, verkligen! Under våra levnadsår belastar vi våra inre organ med alldeles för mycket gifter. Våra kroppar är inte skapta för att kunna hantera allt vi stoppar i oss och det medför att vi skapar en obalans i kroppen samt att många får ett för surt ph-värde. En god hälsosam detoxkur ger kroppen bra förutsättningar för att så att säga starta om. Man får en känsla  i kroppen av renhet, välmående och välbefinnande med en god matsmältning och fungerande mag-/tarmfunktion.

Vad vi behöver är ett program som rensar och återställer balansen i kroppen och hjälper oss att hitta en hälsosam livsstil. Resultaten blir att vi blir piggare och får mer energi. Dessutom får vi vackrare hud, glänsande hår, starkare naglar, en väl fungerande mage, bättre koncentrationsförmåga, sömn och immunförsvar."



Under detoxkuren begränsar man intaget av gifter och äter en extremt utrensande kost. För att få bättre effekt skall kuren pågå i 14 dagar men vi börjar med en 5-dagarskur. Redan efter tre dagar kan du känna skillnad i hur magen mår! När jag gjorde den första gången kände jag en befrielse från tidigare magont i samband med att jag åt mat.
Listar här saker som du kan äta rikligt av. Denna lista är baserat på Ulrika Davidssons bok "Detox".
Ananas Apelsin Aubergine Banan Blåbär Broccoli Citron Fänkål Granatäpple Grapefrukt Groddar Gurka Halon Ingefära Jordgubbar Lök Mango Melon Morot Oliver Palsernacka Paprika Papaya Passionsfrukt Plommon Päron Rödbete Sallad av alla dess slag Sockerärtor Sparris Spenat Tomat Vattenkrasse Vindruvor Vitkol Vitlök Äpple Ärtor Örter
Listar saker som du skall äta i en begränsad mängd, 1 msk för smaksättning.
Agaesirap Chili Honung Kryddor Perso Soltorkade tomater Tomatpuré Vegetabiliska oljor Vinäger örtsalt
Listar saker som du max kan äta 1-2 dl per dag av.
Quinoa Råris Linser Bönor Bovete Alger Tofu Svamp Sojamjölk Chevreost Halloumiost Fetaost Sojayoughurt Naturella nötter Frön
Listar saker som skall undvikas
Processad mat Härdade fetter Alkohol Kaffe Svart te Salt Socker Komjölksprodukter Vete Nötkött Fläskkött Smör Viltkött Lammkött FIsk Skaldjur Ägg Havre Råg Dinkel Korn
Kan uppfattas som väldigt extremt om du inte är van att äta mat som rensar kroppen och bistår därför med lite förslag på meny under veckan för att underlätta
Frukostalternativ: Fruktsallad med sojayoghurt och nötter, smoothie bestående av frukt ifrån listan som du får äta obegränsat med, bovetegröt med soyamjölk och bär
Mellanmålsalternativ: Frukt, naturella nötter i mindre mängd, knapra grönsaker; förslagsvis morot eller avokado med lite örtsalt på. (Väldigt bra med viktiga fetter i avokado).
Middagsalternativ: Sallader med alla dess möjliga innehåll; avokadosallad, kål och morotssallad... Låt fantasin flöda! För att få mer matig sallad ät ost som tillbehör. Hallomiost stekt i olja! (Mums!) När jag skriver sallad så menar jag inte sallad i form av gröna blad. Det skall fortfarande ge dig energi och inte hungerkänslor. För att göra salladen fyllig brukar jag blanda i kikärtor med en klick pesto.
På länken nedan hittar du recept!
http://www.renewlife.se/1/1.0.1.0/60/1/
På måndag startar vi! Längtar efter en spännande vecka!
/L

Magkatarr

Ursäkta frånvaron. Jag har hängt med mr.magkatarr. Djävlig smärta. Idag är magen bättre och ingen kan vara lyckligare än jag för det.
/L

går och lägger mig med ett leende efter att ha sett...


pussokram /C

min tjugoförsta födelsedag.

idag fyller jag 21. detta har firats med familjen med massor av god mat och farmors berömda tårta. den är to die for. blev en stor bit. så nu är jag mätt och belåten. fick massor av fina presenter med så nu är jag glad tjej.
dagen startade tidigt med sol i ansiktet och en underbar väckning bestående av skönsång från min kära kusin L. klockan halv åtta, så gick upp trots att jag är ledig. sedan blev det en lång kall promenad med den lilla hunden innan en tur till det lokala shoppingcentrat med systa mi. klockan 6 kom farmor och farfar och vi åt potatisgratäng och kyckling med pesto och parmesan. det är fint med födelsedagar tycker jag.





imorgon kommer jag nog inte uppdatera alls, för jag skall på begravning så.. kommer nog inte vara så glad. hoppas ni förstår. puss/C

skall visa en skitbra present med som jag fick, gör det på lördag ;)
kom tillbax då ;)

Trots vårlängtan...

...kan jag inte låta bli att tycka att en dag som denna är bland det bästa som finns. Strålande sol, klarblå himmel och snö. En promenad som paus i studierna.

Det här får mig att må bra.
/L

C, 5 days before detox

F e m dagar kvar tills C och jag sätter igång med en fem dagars detox! Vill ni följa med? Imorgon skriver jag mer om vad vi skall äta.

Favoritbild i repris.

/L

Inte bara skakiga knän...

Jag har inte bara skakiga knän... Hela jag är skakig. Helt utmattad på ett gott sätt. Träningsvärken i rumpan har förföljt mig sedan jag började röra mig idag. Stenåldersträningen idag var så inspirerande men krävande. I slutet av passet när jag kände att krafterna började tryta skulle vi i par bära  stockar nedför tre branter och även springa vissa partier. Så fantastiskt jobbigt! Mitt knä klarade nästan hela passet problemfritt... Men bättre skall det bli.
Det dröjer inte många minuter innan jag somnar. Om jag kan resa mig upp ur sängen imorgon blir jag glad.
C, jämför inte med någon annan! Låt bara andra inspirera och motivera dig. Det sade en av våra instruktörer under vårt pass idag och jag tycker att det var klokt.
/L

skakiga knän.

åh gud. det har gått en timma och 24 minuter sedan avslutat pass och mina knän skakar fortfarande av utmattning. Men vad kul det var, ett par gånger till och jag kanske kan hålla samma tempo som alla andra där. tråkigt och vara sämst ju, men jag tävlar verkligen inte mot några andra utan endast mot mig själv. men man kollar ju lite ändå - detta kanske låter elakt - men det kändes som en liten seger när en man lämnade salen under passet.. haha :D jag stannade iallafall kvar och kämpade mig igenom det! det var alltså 30 minuter booty följt av 30 minuter core. Bootyn var mest utfall och knäböj i olika former, små, stora med vikten på hälarna. svinjobbigt, har nog inte använt mig av dom musklerna, ja säg ever!! Coren därimot hade jag kört förut, fanns en övning som hette båten som var jättekul men jag är fruktansvärt dålig på "plankan".. urch, det skall jag träna lite själv så jag inte suger apballe nästa pass!



nu skall jag skynda mig till jobbet, imorgon bär färden mot min hemstad. locking forward to. krama lite på mamma, pappa, syster och bror. moster och favkusinen och farmor och farfar kommer med <3 ååh. <3 PUSS! /C

impulsbokning.

nu bokade jag in 30 min core + 30 min booty imorgon klockan 12.
det skall bli sjukt kul. är äckligt taggad. synd att mina träningskläder inte är tvättade.
men får la ta nått annat bara. /C

kära kvällsbok.

nej, jag skoja bara. detta är ingen ripoff. sånt sysslar vi inte med.

idag har jag varit hos svärmor och vi tog en lång promenad på 1.5 timma med fina molly. sedan åt vi räksoppa. svärmors räksoppa är så löjligt god att man nästan inte kan sluta äta. härligt. så skall det vara med mat tycker jag. nu skall jag sova, för sömn är ju oxå viktigt för att kroppen och knoppen skall må bra. puss/C

Träningsplaner

C, så här ser mina träningsplaner ut denna vecka:
måndag: Functional moves samt en promenad - Avklartat!
tisdag: Stenåldersträning (så länge mitt knä håller)
onsdag: Bodycombat samt Bodybalance
torsdag: Vila
Fredag: Afropowerdance
Lördag: Styrketräning
Söndag: Skogspromenad

C, nu kör vi så det ryker!
/L

Träningplan inför v11.

Ja, idag är det alltså söndag och det innebär träningplanering inför veckan.
denna vecka kommer jag åka upp till min födelsestad på onsdag och stanna tills lördag eftersom jag fyller 21 på Torsdag och skall på begravning på Fredag.
vet inte hur, om, när, jag kommer hinna träna alls. känns lite deppigt. :(

Imorgon skall jag och min kära svärmor ta en rask promenad i skogen iallafall.
Tisdag blir det gym på morgonen.
Torsdag skall jag försöka träna lite i mammas o pappas källare med de redskap som finns, en rodmaskin, pilatesboll, ett såntdär gummiband med handtag och en kettlebell.

sedan, så får vi se hur det blir.
thats all for now. puss/C

hur ser din träningsplan för veckan ut L?

Efter mitt godisuppehåll.

För ett tags sedan hade jag ett uppehåll på 21 dagar då jag inte åt godis, fikabröd, chips eller drack några former av läskedryck ink energidrycker av några slag. Vilket gjorde gott för min kropp och framförallt min energi. Nu när jag börjat äta sådana saker igen har jag fått magknip, svårt och sova och plötsliga huvudvärk attacker. Igår när lillasyster var här så åt vi chips och ben och Jerry, mumsigt för stunden men nu mår jag illa och jag sov riktigt jävla illa inatt, antagligen pga. allt socker som jag chockerade kroppen med igår. Ni måste förstå att detta är helt jävla sjukt att jag säger detta för innan detta lilla experiment drog igång, ungefär samtidigt som min kära sambo och fästman åkte ut på sjön den 6 januari år, kunde jag äta godis varje dag om jag kände för det, drack säkert Coca Cola en gång i veckan och unnade mig (och min sambo såklart) goda snabbalternativ som pizza ganska ofta.
men nu, när jag tagit bort sådant ur mitt liv känner jag mig faktiskt ganska mycket bättre. Prova snälla gör det. Och alla mina kompisar kan konstatera att jag aldrig aldrig aldrig tänk på vad jag äter innan - även om jag ständigt klagat på min vikt och hur jag ser ut - men aldrig gjort något åt det. Nu är det ändring på det.
provade ett par jeans inne på HM idag och jag kunde nästan ha min gamla stolek men de var lite för små, deprimerande men det är ingenting lite träning kan råda bot på. förhoppningsvis. Sedan är faktiskt inte sådant så jävla viktigt. Huvudsaken är att man mår bra. Det enda som hade kunnat göra situationen lite bättre var att min rara fina underbara man kom hem ifrån sjön. Det hade vart guld. nu skall jag dricka chaite och se klart BB./C


A little thing called love

Dagens skogspromenad. Min C träffade sin mamma och pappa. Familjefoto.
A little thing called love.
/L

Kokossocker

RENÉES KOKOSSOCKER:


"EKOLOGISKT

Mitt kokossocker kommer från kokosblommans söta och näringsrika nectar. Första gången jag skulle smaka kokossocker var jag inställd på att det skulle smaka kokos, men till min överraskning så smakade det ljuvlig kola. Ett hälsosamt alternativ till socker och det är så gott att att jag tar en nypa direkt ur burken. Det passar perfekt till bak eller en liten sked i teet.

Goodbye Sugar! Renée"

 

/L


Kramig Middag.

Innan min syster skulle ta tåget hem till den lilla staden vid havet igen så gjorde vi en magiskt god cecarsallad tillsammans, cecarsallad, qornbitar/kycklingbitar, sockerärtor, majs, rostade pinjenötter, lite feta och olivblandning (på min del, frida ville ha kethup.. uuh) fruktansvärt gott för själ och mage efter en tripp i affärena. Hittade ett par jeans som jag blev lite sugen på, men jag passar inte jättebra i jeans för jag har rätt korta ben så skall nog leta vidare.. Men det är så jävla mysigt med systerhelgar, det kan vara en av de bästa sakerna jag vet.



Nu snart kommer min fina vän S hit och skall dricka kaffe och mysa med mig.
Har sett fram emot det! Puss/C


vad är detta och vad har man det till?


hittade en liten luring i Renée Voltaire hyllan på ICA. huvudbryll över vad det är.
någon som vet?


Mot staden.

sådär. nu är jag hemma, duschat och fyllt på med lite energi.
nu mot stan. syrran är jävligt taggad kul.

- säg något roligt.
- nä.

Åh, älskade lillasyster. <3 hörs senare / C

uppe med tuppen, ja iaf nästan.

vaknade rätt tidigit ändå för att vakna av mig själv.
min syster är här och idag skall vi göra stan, siktet är inställt på jeans i första hand.
gårdagskvällen avnjöts storartat framför melodifestivalen
med chips, dip och läsk, dock i måttliga mängder.
Nu skall jag äta frukost och sedan gå bort till gymmet en sväng.

Hoppas ni får en fin söndag.
puss / C


Att må bra, en klassfråga!

Jag skall inte gå in på någon djupare diskussion beträffande sambandet mellan att må bra (värna om sin hälsa) och vilken "klass" man tillhör. Men jag måste betona något som jag läste i en kurs i Folkhälsovetenskap. Det  har konstaterats ett samband mellan just social klass och hur bra man upplevde sig må. Människor med högre inkomst mådde bättre och var till exempel mer fysiskt aktiva. Sorligt att det skall vara så.
Jag tycker också Renée Voltaires produkter är dyra (dock kostar inte en påse 85 kronor i min stad) men vi kan se det mönstret i hela industrin. Desto bättre mat; desto bättre kvalité (hoppas jag). Det finns en anledning till att godis är billigt i jämförelse med nötter. Det finns en anledning till att industrin sockrar så mycket som möjligt i maten eftersom det är ett billigt sätt att få maten att smaka "bra".
Men jag är helt övertygad om att du C kan göra en egen bovetemusli som är minst lika god. Recept kommer senare! Det finns alltså alternativ. Det gäller att tänka outside the box och hitta ett sätt att få i sig bra mat och röra på sig men med den budget man har.
/L

Morgon med brämhultsjuice

Ett glas smoothie hallon/blåbär Brämhults juice fyller bland annat min mage den här söndagen.
Ladda energi för att om en stund gå till jobbet. Skrämmande nog måste jag jobba några timmar... Men sen blir det picknick och kanske grill i skogen.
/L

att äta bra,en klassfråga?

I dag när jag var och handlade mat till kvällen gick jag förbi en hylla med kokböcker. I hyllan fanns många av Renée Voltaires produkter och två utav hennes kokböcker. Detta fick mig såklart att haja till och jag tänkte; oj, där är ju dedär bovete-müslin som L har talat så varmt om, men när jag upptäckte att en liten påse som skulle räcka till max 5 frukostar kostade 85 spänn blev jag lite... avtänd, men brist på ett bättre ord. Skall det verkligen vara så fruktansvärt dyrt att äta bra? Finns det inget billigare alternativ till en tjej med inte världens bästa ekonomi? Jag har verkligen inte råd och lägga 150:- på 150 g havregyn som man gör gröt utav bara för att det är "bättre" när det det finns 2kg en hylla bort för 15:-. Detta innebär ju alltså att "äta bra" har gått och blivit en klassfråga. /C

Bye bye bokslut

Sista kvarten med min älskade bokslutsbok. Snart mot vänner som bjuder på ostar och annat tilltugg .
I love saturdays.

/L

Med längtan efter våren

I 25-årspresent fick jag en cykel. Rättare sagt så skall jag få välja en cykel och jag tror jag har bestämt mig för den här.
Snart är det vår vilket innebär utomhusaktiviteter! C, vad är dina utomhusplaner i vår och i sommar? Springa, cykla, gå eller simma? Jag helgillar att cykla och åka inlines så det skall det bli mycket av! Längtar så mycket att det snart börjar bli lite påtagligt.
/L

Time for Chai

Vilken lördag! Efter dagar som inneburit ohälsosam stress känner jag äntligen ett lugn över mig trots att jag har gjort allt möjlig idag. Avklarat två studieuppgifter, tränat biceps och triceps med min alldeles egna PT som inspirerar med nya övningar. Min PT = min sambo. Jag har trotsat vädret och gått en timmes promenad med min fyrbenta vän.
Just nu ser har jag en chailatte framför mig och skall avnjuta den tillsammans med läsning. Tyvärr inte för avkopplingens skull utan studielitteratur. Men jag gillar det.
/L

C imponerar

C, jag blir helt lycklig i hela kroppen när du förklarar den skillnad du märker beroende på vad du äter. Det är ett stort steg i en förändring. Salladen ser fantastiskt god ut!
Min lördagsfrukost. Saknades lite frukt för att jag skall vara helt nöjd.
Jag har skön träningsvärk i ryggen efter ett AfroPowerdance-pass igår. Hade planerat en riktigt lång runda i skogen i dag eftersom det är det bästa jag kan göra i hektiska tider. Det får mig att bli lugn och harmonisk. Men vädret ställer till det ordentligt! Tråkigt.
/L

STILL GOT IT!

Oj oj oj vad jag är bra, såg att dom hade "sommaren med göran" på maxi idag när jag stannade där på vägen hem, om man hade icakort så kostade den 29:- hade man inte det kostade den 129:-. men jag slängde lite med ögonfransarna för kille i kassan och fick den för 29:- utan ica-kort. haha. det gjorde min dag.

stått i Varberg hela dagen innuti en affär och demat frukostflingor igen. Blev lite småförälskad i Varberg, skall deffinitivt åka dit igen i sommar. Men just nu är jag fruktansvär fruktansvärt trött. Blev tom en donken på vägen hem för att köpa en kaffe trots att jag lovat mig själv att aldrig mer sätta min fot på mcdonals. men den fastnade i halsen av dåligt samvete så drack bara tillräckligt för att hålla mig vaken hela vägen hem. Stannade på vägen på maxi som sagt och köpte sallad, gurka, soltorkade tomater och pinjenötter och filmen som jag berättade om där uppe. sedan åkte jag hem och gjorde antagligen det godaste jag någonsin ätit, iallafall idag, eftersom det blivit lite sisådär med kvalliten på maten idag tyvärr. tråkigt för dålig mat ger verkligen bara tomma kalorier och noll energi man märker verkligen skillnad. Här är min dag i bilder. roligare än så blir det inte, nu BB.


+ hallomi, men det blev fan inte vackert så det blev det ingen bild på. men fan vad gott. lyckan äro gjord.

Pussokram / C


Next to you

Dagens må-bra tips! Dante- Next you You. Jag älskar den.
Till toner av Dante skall jag nu avnjuta en italiensk plocktallrik. C, vad får dig att må fredagsbra?
/L



Dagens frukost avnjöts i bilen på väg mot ...

mms_img19347 (MMS)

Dagens frukost avnjöts i bilen på väg mot jobb i varberg. Solen skiner och jag mår rätt bra idag. Spännande oxå att få dema i en helt ny stad. Har inte varit i varberg så mycket innan. Tackar gud för gps. Vi hörs ikvällit puss /c


jag älskar mig mamma.

Min mamma sa den sötaste saken häromdagen apropå att inte äta godis.

Jag - jag har godislöfte, skall inte äta godis på tre veckor.
Mamma - jag har nog inte ätit godis sedan operationen.
Jag - men mamma du åt ju choklad igår.
Mamma - men choklad är inte godis.

Aw. Lilla mamma. puss jag älskar dig.

C, dagens budord

För ett bättre intre.
/L

11 timmars sömn och forfarfande helt slut.

urch, det är så tråkigt väder ute. regn och snö - slask.
det kan vara det allra tråkigaste vädret. eller, de e nog de.

har fått kramp i knät sedan gårdagens simmning, det är.. udda.
aldrig haft det förut.

skall snart åka iväg till mitt ena jobb och jobba 15.30-8.45
sedan bär det av till nästa jobb och jobba 11-19
så vi hörs imorgon kväll igen.

kram / C

helt slut på energi.

var på badhuset i tre timmar idag. det var jättekul tycker jag.
älskar känslan av tyngdlöshet i vattnet.
men behöver verkligen en ny bikini. en fin en. som inte är för stor eller för liten.

Jag och fina T simmade i 50metersbasängen på valhalla i ca en timma med rätt god fart hela tiden. Vi försökte räkna ut hur långt vi hade simmat efteråt.. kom fram till med lite hjälp, för matte är ju inte min grej alls. men 50 meter tog ungefär 1.5 minut och vi simmade i 55 minuter. blir det 1800m då? eller är jag ute och cyklar? sedan stretchade vi, badade bubbelbad, simmade i isvatten lite och bastade.

Sedan tog vi benen vi fått och gick ner till stan, vad kan de vara? 1-2 km?
där åt vi räksallad på paprika, rätt god men gav mig noll energi. damn isbergsallad, i hate u.
tror dom gör den så innehållslösa för att man skall känna sig lite sugen på en bulle efterråt. eller en chailatte. ååh. chailatte. Nej, jag gör en 10 000gånger godare sallad själv hemma.
 
iallafall. sedan åkte jag hem, drack lite jordgubbsjuice och parkerade mig sedan i soffan där jag kommer sitta kvällen ut bara för att jag kan.

puss C

Sockerbomben

I tidningen "Må bra" får man med boken Sockerbomben. Det var för ett tag sedan jag hörde talas om boken och den skall tydligen göra underverk om man är sockerberoende. C, ta dig till närmsta pressbyrå och köp dig tidningen Må bra och förmodligen blir du lika uppslukad av Sockerbomben som så många påstår. Jag börjar läsa den nu på en gång...
/L

Reminder

Reminder. När motivation behövs.
/L

It's all about love


medan snön virvlar ner.

Hej. Känner mig lätt nedslagen idag. Trodde våren var här men ICKE. Fick ta på mig tjocka vinterjackan igen och pappas björnfitta på huvudet. Sitter på vagnen mot badhuset med håkan i öronen och badkläderna i väskan och sluter jag ögonen kan jag nästan känna vårens varma strålas, ölen i handen och fåglarnas kvitter. Skall simma idag med en vän men har ångest över att visa mig i bikini. Suck. Vi hörs senare raringar. Puss /C

Middagstips

Träningen avklarad och vad är bättre än middag efter ett hårt pass? Fetaostbiffar på ekologisk nötfärs med en härlig sallad. Skall försöka äta mer kött eftersom jag inte riktigt klarar av att tillgodose mitt behov av protein så jag försöker göra lite varianter.
21 dagar från socker har passerat. Jag har fuskat lite för mycket men insett att lösgodis är rätt så äckligt faktiskt. Passar på att läsa lite om vad det innehåller för att avstå ifrån det framöver i allt större grad.
Från sund.se

"Sugen på lite krossade och torkade löss? Nej, tänkte väl det. Men för dom flesta är det numera vardagsmat. Det smaskiga godis du nyss åt innehåller med stor sannolikhet rester från löss. Här ser du vad ditt godis innehåller.


Att godis innehåller socker i mängder och olika varianter det vet vi alla men lika känt är inte att dom vanligaste godissorterna får sin härliga färg eller glansiga yta från lössrester. Fast lite lössrester kanske inte är hela världen eftersom godiset oftast också innehåller slakteriavfall. Dom flesta godissorter innehåller gelatin som är gjort av svinsvål, det vill säga slakteriavfall som rensats, kokats och blekts.

Om du vill undvika löss- och svinrester så se till att läsa innehållsförteckningen. På godisförpackningen deklareras lössresterna som E 120, karmin, eller E 904, schellack, och gelatin brukar deklareras som svinsvål.


Azofärgämnen

Genom att använda karmin kan godistillverkarna på naturlig väg göra godiset mer färgglatt. Tidigare användes azofärgämnen som kunde ge allergireaktioner hos känsliga personer. Dessa förbjöds i Sverige på 80-talet men blev genom inträdet i EU til låtna igen. Efter att ha snabbscannat den svenska godismarknaden kan sund.nu med glädje konstatera att svenska godistillverkare inte använder azofärger. Dom finns främst i importerat godis.

Azofärgen E102, tartrazin, är förbjuden att användas i Sverige förutom i godis. Färgen kan ge häftiga allergireaktioner hos känsliga med hudutslag och svullnad på kroppen och i halsen.

Vi hittade E102 i Wasabiärtor och importerad choklad.

Härdade fetter

Utöver socker finns det också gott om härdade fetter i godis. Främst i godis med choklad men även i godis där man lätt tror att inget fett förekommer, som i småbarnsgodiset nummer ett - pez.

Nu är det ju inte så att vi äter godis för att det är nyttigt utan för att det är gott och finns tillhands överallt. I Sverige äter vi närmare 16 kilo godis per person och år. Det är mycket, särskilt om man tänker på att bärkonsumtionen bara utgör 2 kg per person och år.

Tips för sundare godisvanor

Ät godis bara på lördagarna

Köp hälften så mycket som du brukar

Blanda upp godiset - 1/3 godis, 1/3 frukt och 1/3 nötter

Ät gärna godiset i samband med måltiderna

Ät hellre godis på dagen än på kvällen

Godis direkt efter lördagens träningspass är helt okej

Gör ditt eget godis så vet du exakt vad du får i dig"

 

/L


solsken till dig.

var hos tandläkaren idag. det hade blivit nått fel så det tog bara 1 minut ungefär.
haha, så kan det gå. men eftersom jag blev klar så tidigt så bestämde jag mig för att promenera hem. och jag är så glad över att jag gjorde det. underbart väder och solskenet spred sig som energi i min kropp och promenaden gav mig en chans och filtrera lite grubbelrier som tagit över det senaste. nu är jag nästan en ny människa, tror att det sista som behövs är några längder på badhuset så det blir det imorgon med min nya fina vän T!



vackraste platsen i göteborg antagligen. mitt hjärta gör små lyckohopp varje gång jag går här. hade ju inte klagat om jag kunde få en lägenhet här.

Puss/C


Måndagstråkig

Jag är på tråkhumör efter 13 timmar på jobbet. Skulle dansat Zumba och tagit en promenad med Charlie men kom hem fyra timmar senare än planerat. Är på dåligt humör men blir gladare av att tänka på morgondagens stenåldersträning. Det är precis vad jag behöver. Vår, snälla kom!
/L

Söndagsmiddag

Söndagsmiddag
Bjuder på denna anekdot i samband min "middag". En gång var jag på en föreläsning om kost och föreläsaren hade med sig en Mc.Donaldspåse. Hon tog upp innhållet som bestod av en hamburgare och pommes frites. Hon hade haft det i påsen i sex månader och det såg ut som det brukar göra. Det är så mycket strunt i den maten att det inte är någon skillnad på sex månader. Är inte det helt skrämmande? Så ät inte det allt för ofta. Våra kroppar liknar ett akvarium så tänk om man häller massa skräp där i. Då blir det grumligt och smutsigt. Om min middag var god? Endast första tuggan.
/L

Skräpdag de lux

En dag som kommer vara i dimmans tecken. Tack vara den FANTASTISKA fest igår så mår jag inget vidare idag... Phu! Vilken kväll, vilka vänner, vilka presenter!!! Jag är så lycklig över att jag har så många fina människor i mitt liv.
Det är strålande sol ute men jag kommer spendera dagen på soffan. Har precis kommit hem från en frukost på café med några av gästerna från igår. Min frukost
Idag är det en skräpdag. Tanken på träning gör mig spyfärdig och jag kommer sätta tänderna i den mest konstgjorda hamburgare i hela världen senare.
/L

ni har väll inte missat?

Jennies blogg, kalasgott.com. tycker hon är lite störig i TV men man kan ju inte sticka under stol med att hon är kolosalt duktig. Ett av hennes favoritrecept som jag bara måste testa någon gång är detta! alltså vinkokta blåmusslor med parmesan. oj oj oj.

puss/C


nedköp.


testade dessa igår på jobbet. ekologisk nöt och russinmix från Garant som är hemköp och willys egna märke (ca 5kr billigare på willys men samma sak) men blev riktigt riktigt besviken,samtliga nötter smakade beskt som de blivit besprutade med nått gojs.. ingen trevlig smak, sedan var det mest russin vilket inte heller var jättekul men de var åtminstånne goda. kommer antagligen inte köpa dem igen och det tycker jag ärligt talat inte ni heller ska göra.

puss/C

lugn kväll.

blev nästan en timma på gymmet idag.
hade helt glömt att de stängde klockan sex på lör-sön.
men bättre än inget.
om en stund börjar melodifestivalen, andra chansen idag va?

dagens middag blev pasta med kyckling och bacon i ädelostsås.
kanske inte det nyttigaste men ack så gott. kan jag verkligen rekomendera.
och det bästa utav allt är att det finns kvar så det räcker till middag imorgon.
skall ju jobba dygn på jobbet 8-8.

tänker föresten bräcka godisförbudet en dag tidigt.
men det är okej. tycker ändå det gått förvånandsvärt bra att hålla upp med godis och fikabröd i tre veckor.
men ikväll blir det coca cola och anton bergs sea salt and almonds. mums.
oj, nu börjar de :) hihi.


puss/C


Konsten att bli motiverad

C, när du känner som du gör just nu kring motivationen finns det bara en sak att göra. Ta på dig sköna träningskläder och gå till gymmet. När du väl är där kommer du känna dig galet bra och köra ännu hårdare. Så blir jag motiverad; gå dit och känna sig bra. Det räcker tillräckligt.
Detoxstart den 21 mars gäller. Jag berättar mer imorgon om vad det innebär. Fram tills dess; mycket grönt, kött och frukt.
/L

Birthday party

Prepare for party. Pastan kokar, tallrikar står på bordet, vinet är på kylning och ny klänning är inköpt. Ikväll har jag min 25årsfest för mina vänner. Det skall bli så roligt!!!
Började dagen med  functional moves en timma. Det var svinjobbigt men hur skönt som helst. Läcker kombination.
Dear Miami - Roisin Murphy ur högtalaren och nu skall sminket på.
/L

lätt omotiverad.

kommit på undanflykter hela dagen för att inte gå och träna.
men nu kommer jag inte på några fler.

förstår inte varför de ska vara så svår o komma iväg
när det känns så bra efterråt?

/c

Vad är det för en dag? är det en vanlig dag?

nej det är ingen vanlig dag för det är L födelsedag. HURRA HURRA HURRA!
Vilken fest, idag skall vi fira. Tyvärr på varsitt håll eftersom jag skall jobba.
Men som en liten tröst hittade jag en mumsig tårta som ni kan göra till kalaset imorgon.
(eller närsom)enyoy. (hittade den här)



Raw halloncheesecake
4 bitar

1 dl cashewnötter
4 dadlar, urkärnade och blötlagda
1 ½ dl tinade frysta hallon
1 pressad lime
2-3 msk kokosolja
 

Mixa cashewnötter, dadlar,  hallon och  limesaft till en slät kräm. Tillsätt kokosolja och mixa in det ordentligt i krämen. Klä en form eller liten skål med plastfilm och häll i krämen. Ställ i kylen några timmar tills det stelnar. Vänd ut cheesecaken på ett fat och servera med jordgubbar eller andra bär på toppen.


eller varför inte denna eller denna? Åh ja, eller denna!!!!


Hoppas du får en underbar födelsedag kära kära kusin <3 Massa pussar <3 /c


ren start.

Självklart L är jag på en detox.
vilka är med mig?

kan du inte berätta lite mer vad det innebär?
vad får man äta? vad får man inte äta?

skulle vi kunna ta det efter begravningen tror du?

kramar / C


ett litet kvällsmål.

Kunde inte låta bli. även om mamma lagade en god linssoppa förut som vi åt med massor av surdegsbröd (som seriöst kommer bli min nya drog) fast den var kanske det starkaste jag ätit i hela mitt liv. men någonstans har jag hört att stark mat är bra för matsmältningen. så var jag nästan lite tvungen, eller ja kanske inte, men var lite sugen och eftersom godis är bannlyst i detta hem numera så blev det ett glas paulins blåbär och acai - superjuice och en tallrik med hallon, soyayoghurt och lite müsli. känner mig jäkla duktig även om jag inte tränat idag.


mammas goda linsgryta, som var jävligt stark . surdegsbröd, så jävla gott, har ni inte provat.. do!!! det samma gäller dedär surdegsknäcket - kommer aldrig äta wasa igen . nya favoritjuicen - dyr dock - men ibland behöver man lite vardagslyx - min mumsiga kvällsmat som jag precis ätit opp.

nu skall jag skriva lite mail till min sjöman, se klart BB
krypa ner i sängen och stensomna och inte vakna på minst 12 timmar.

Föresten L och alla kära läsare, vad tycker ni om surdegsbröd?
och visst är det lite bättre än vanligt bröd?

PUSS / C

Att gå ner i vikt med acai-kapslar...

Jag tror tyvärr inte att piller och dylikt har någon avgörande effekt om du vill gå ner i vikt. Tänk vad lätt det hade varit att knapra piller istället för att äta bra mat och röra på sig! Det viktiga i samband med en viktnedgång är att man för en förändring som faktiskt blir en livsstil. Många rasar i vikt med pulverdieter och annat onaturligt men när de sedan går över i gamla vanor går de upp allting igen, om inte ännu mer...
Jag vill poängtera att man hittar ett sätt att leva som kan leva hela tiden. Om du vill gå ner i vikt så är det självklart att man äter bra mat och rör på sig men det tycker jag att man skall göra hela tiden. Skillnaden kan ju vara att man under sin viktnedgångsperiod håller igen på "frestelser".
Det kan tyckas vara lätt för mig att säga som inte vill gå ner i vikt att man inte skall vara fokuserad på just vikt. Självklart skall man gå ner i vikt om man inte trivs med den vikt man har men det viktigare är att man upplever sig själv vara pigg, full av energi och har lätt för att röra på sig. Fokus borde vara att må bra och hitta en livsstil som fungerar hela tiden.
Jag har ett förslag till dig C! Jag tycker att du skall genomföra en detox-period. Kort beskrivet handlar det om att man rensar kroppen på slaggprodukter och äter bara mat som påverkar hälsan positivt. Ren mat med mycket näring. De positiva effekter med en detox är
- mer energi
- lugn mage
- viktminskning
- bättre sömn
- vackrare hy
C, du beskriver att du har svårt att sova och det är en anledning till att göra en detox. För att uppnå bästa effekt skall man genomföra en detox i 14 dagar men det går även i fem dagar.
Så säg till mig när du är redo för att starta din detox. Jag kan göra dig sällskap eftersom det är så bra för kroppen att rensa hur allt strunt. Dagarna innan du påbörjar en detox skall du dra ner på kaffe, socker, chips och kakor eftersom kroppen behöver vänja sig lite inför förändringen.
/L


Om fruktsocker

Vissa påstår att fruktsocker gör oss feta medan andra påstår att det är nyttigt. Läs den här artikeln. Artikeln beskriver främst det fruktsocker som tillsätts i produkter. Det sista stycket bekräftar min teori om att frukt innehåller liten mängd fruktsocker och att det därmed inte har negativ effekt för hälsan. Det är istället viktigt att äta på grund av dess positiva egenskaper.

 


Bland annat bananer och gröna vindruvor innehåller mycket fruktsocker i förhållande till andra frukter. Men ekologiska bananer är ett bättre alternativ (när man har ätit ekologiska bananer under en period smakar icke ekologiska bananer rena rama struntet).
Frossa i frukt. Det gör jag och mår så himla bra av det. Testa om du också gör det! Och glöm inte våra fantastiska bär; hallon och blåbär.

/L

I'm back

Frånvaron är över. Tentaperioden är över. Inlämningarna är över. I alla fall för en stund. Mitt liv som närmare 0 år än 50 år är imorgon över. Helt plötsligt fyller jag 25. Inte för att ålder i sig har någon betydelse men det faktum att tiden går så snabbt är skrämmande. Jag diskuterade detta med en vän. Hon hade läst att vi upplever att tiden går så snabbt eftersom vi alltid har något att göra... I länder där man inte "stressar" och lever som vi, upplever folket ett tiden går långsammare. Jag tror faktiskt att det ligger mycket i det. För hur ofta stannar vi upp för att andas och bara vara? Vi får passa oss så vi inte lever farligt. Säger jag som gör på tok för mycket under en period just nu.. Men snart så skall jag stanna upp och bara vara. Till sommaren.


/L

helt slut.

Man skulle kunna tro, efter man läst rubriken, att jag kört ett sjujäkla pass på gymmet. Men icke. Faktum är att det enda jag gjort idag, egentligen är att jobba. Har nämnligen ö knäckt extra som lärarvikarie idag. 8 timmars ständigt skrikande är till ända, mitt huvud är mos och jag är äntligen på väg hem. Där väntar min sköna säng. Oboy Vad jag kommer sova gott. /C

did you know?

man skall inte dricka te och apelsinjuice på morgonen - iallafall inte tillsammans.

jaha, varför inte det då? tänker säkert du nu.
Jo! såhär är det.

I bladen från tebusken, det vill säga i alla svarta, röda och gröna teer finns det en massa hälsosama antioxidanter som exempelvis theaflaviner, thearubiginer och, katechinerna men dessa försvårar tyvärr kroppen att ta upp C-vitamin. Därför är det många, mig ikluderad, som druckigt te och apelsinjuice till frukost och trott att man varit supernyttig. Men så är alltså inte fallet.

Är du ute efter C-vitamin kick så:
- spara apelsinjuicen till mellanmålet istället eller drick örtte eller kaffe till frukost.
- tänk på att vitaminerna i juice lätt förstörs av värme, ljus och syre.
- Ät hellre en färsk frukt - ett mycket bättre alternativ - och dessutom innehåller den inget tillsatt socker.

PUSS / C


Gå ner i vikt med acai?

Min allra finaste vän, Google, viskade i mitt öra att det ryktas att man kan gå ner i vikt om man äter acai-kapslar eller dricker sådan acai-dryck som L, rekomenderade för ett par inlägg sedan. Vad tycker du om detta L ? Tror du det stämmer? Jag vill poängtera dock att jag inte börjat detta "nya liv" för att gå ner i vikt (dock är det välkommet eftersom mitt BMI ligger långt över 25, som är gränsen för fetma) utan för att få just mer energi, slippa att ha så fruktansvärt jävla ont i ryggen jämt och sova bättre om nätterna. Men iallafall, hittade en produkt med acaibär närjag googlade "acai" (faktum är att det var översta "hitten") Där stod det och läsa:

Acai Complex blir tillverkad av bäret av den vilda palmen Acaizeiro och innehåller även en samverkan mellan kostfiber och fytosteroler som främjer hjärt-kärlsystemet och matsmältning. Detta har bidragit till att göra Acai känd i Sverige också för sin vikt-reglerande egenskaper.

kanske är värt och prova, då får man ju både i sig de viktiga antioxidanterna ifrån acai-bäret så man får lysterhy, bra imunförsvar, energi samt gå ner i vikt?


Puss / C


vad är fruktsocker?

L, min vackra begåvade kusin, skrev ju igår om fruktsocker. Satt och funderade litegrann igår vad det är för något. Det mest logiska borde vara att det e det som e i frukt? stämmer detta? Är fruktsocker verkligen dåligt för dig då? Trodde frukt var bra skit. Finns det vissa frukter som inte är bra och äta? Och/eller som ÄR bra och äta?
Vilka frukter innehåller mest fruktsocker / resp / minst?

Tycker det är så spännande dehär, jag lär mig massor. Tror faktiskt jag lärt mig mer på dehär få veckorna denhär bloggen funnits än vad jag någonsin lärde mig om mat och träning på både hemkunskapslektioner eller hälsa och idrott i skolan.



Puss/ C

föresten L, läste att du önskar dig en cykel.
satt precis häromdagen och tänkte precis samma sak.
lustigt sammanträffande. :)


röd vs. grön

Haha. Läste precis det L skrev om gröna vindruvor. Önskar jag hade läst det innan jag tryckte i mig en hel låda här nu. Haha. Dåligt. Jaja nu vet jag det till nästa gång. Att innan jag handlar nästa gång skall jag kolla denna görbraiga bloggen. ;-) puss / C

Som när jag var barn

C, omkring dina tankar om att äta när ingen ser. Jag vill meddela att du inte är ensam om detta. En av mina bästa vänner säger alltid att det man äter när man är ensam räknas det inte. Det är väl som när jag var barn och lekte kurragömma; ställde mig någonstans och blundade för då såg ju ingen mig när inte jag såg dem.
/L

Ett baconpaket senare

Jag har precis studsat hem av lycka efter kvällens stenålderspass! HUR GOTT SOM HELST. Förutom att min knä vek sig men tur att det fanns starka människor med. Jag har precis ätit ett paket ekologiska bacon och knäckebröd.  Det är så lustigt att min kropp ibland skriker efter kött; den verkligen skriker "JAG VILL HA KÖTT"! Då lyssnar jag på kroppen och äter gott trots att jag föredrar vegetariskt.
Nu väntar en skål med röda vindruvor. (Ett mycket bättre alternativ i jämförelse med gröna som har mycket mer fruktsocker i sig och större påverkan på blodsockret).
Imorgon bitti blir det morgonpromenad och bodybalance med fina vänner. Ypperligt
Jag är så nöjd med dagen och energiintaget. Bra energi i kroppen bidrar med att magen mår bra. Och som jag brukar säga; mår magen bra så mår människan bra.
/L

RSS 2.0